avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... scandal cu vatamare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

scandal cu vatamare

am avut un scandal in incinta unei discoteci in urma caruia eu si alte 3 persoane am ajuns la spital,eu am certificat medico-legal cu 7 zile.unul are 30-40 de zile pt ca are un picior rupt iar un altul tot 7 zile,acum urmeaza sa fiu dat in judecata de cei trei pentru lovire si distrugere pentru ca s-au spart si nijste mese,niste scaune etc.ce se poate intampla?precizez ca in sunt angajat in cadrul armatei.va multumesc





Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:20, 19 Februarie 2010
Daca dvs.ati fost agresorul,partile celelalte pot formula plingere impotriva dvs.pentru loviri si alte violente,art.180 c.p. si vatamare corporala usoara,art.181 c.p.
dar dak ma gasesc vinovat pentru asta ce mi se poate intampla?
dosar ceva
?
va multumesc
Intocmirea dosarului penal se face la plingerea prealabila a partilor vatamate.
Mai pe intelesul dvs.ati savarsit doua infractiuni, una de lovire si alte violente(art.180 al1 c.pen-sanctionabila cu inchisoarea de la o luna la trei luni sau cu amenda),impotriva celui care are doar 7 zile de ingrijiri medicale si a doua de vatamare corporala,impotriva persoanei care 40 de zile de ingirijiri medicale(art.181 al.1 c.pen-pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani)
Prin impacarea partilor,adica in ambele cazuri daca va impcati cu cei pe care i-ati vatamat,inlatura raspunderea penala,daca nu,in functie de probatoriile administrate se poate intocmi rechizitoriu si sa fiti dedus intantei pentru judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingerea penala, unde si cum Costica33 Costica33 Din pacate, am de facut o plingere penala. Se poate depune la procuratura sau la politie? Nu prea inteleg eu diferenta. La politie se tergiverseaza si am ... (vezi toată discuția)
Art.180 vs art.181. ContSters75393 ContSters75393 Buna.Va rog frumos sa imi spuneti si mie care ar fi minimul de ingrijiri medicale ptr a se face diferenta intre art 181 vatamare corporala si care si loviri ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala unait unait Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost lovit in fata de un necunoscut,in urma loviturilor primite am fost diagnosticat cu disclocare si fractura de manibula ... (vezi toată discuția)