avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: in urma cu cateva zile tatal meu a provocat un accident rutier, care s-a bazat cu pagube materiale. Problema majora este ca, in momentul producerii accidentului se afla sub influenta bauturilor alcoolice, iar examenul cu etilotestul a determinat o concentratie de 0.76. In plus, a refuzat sa ii fie recoltate probe biologice...

Din cate am citit, se incadreaza la cateva infractiuni, deci situatia lui nu este deloc roz.
Nu sunt madru de ceea ce a facut dar nici nu imi doresc sa imi vad tatal in inchisoare. E evidenta fapta odioasa pe care a facut-o, dar nu pentru a comenta ce a facut am scris postul acesta.

De aceea, va rog sa postati daca aveti cunostinta de o situatie similara sau daca aveti vreun sfat legat de ceea ce ar trebui sa facem acum. Din pacate nu suntem nici bogati si nici persoane influente, ca sa avem relatii. Si cum, de obicei, doar celor ca noi li se aplica toate sanctiunile, sunt foarte speriat de ce i s-ar putea intampla. :((

Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
Cristi Stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:18, 19 Februarie 2010
as dori sa mentionez faptul ca alcolemia depistata de etilotest a fost, cu exactitate, 0,76.
poate lua o pedeapsa fara executare in cel mai rau caz, daca nu obtine numai o simpla amenda. depinde si de cazierul dumnealui. rau nu ar fi daca i-ati angaja un avocat-aparator.
va multumesc foarte mult pentru raspuns. nu are cazier si este la prima abatere.
Valoare in sange va fi , cu aproximatie, 1,6.Sfatul meu e sa cereti recalcularea alcoolemiei.
Intr-o noua viziune,despre care am facut vorbire,faptul ca tatal dvs.a acceptat proba cu etilotestul,dar a refuzat recoltarea probelor biologice,nu este sinonimul refuzului de recoltare,considerandu-se de baza,rezultatul etilotestului.
Ramane ca in functie de continutul de alcool depistat de aparat sa se ia masurile necesare,astfel ca acesta ar putea scapa cu contraventie(fiind pana in 0,8),cu consecintele ce decurg din aceasta.
De fapt,cele petrecute cu"vedeta" Andrei Gheorghe,devenit purtator de cuvant al M.F.,sunt elocvente in acest sens.
Acesta la randul sau,a refuzat recoltarea probelor bilogice si are dovada permanenta,in locul permisului ridicat,cu ocazia ciocnirii cu o alta masina,motivat de faptul ca nu s-a facut nicio dovada a nerespectarii legii

Alte discuții în legătură

Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului FRONZAT FRONZAT ce pasi urmeaza. am fost depistat cu aparatul alcooltest cu 0.69 si nu m-am dus la recoltarea de probe biologice. mi-a facut dosar penal si mi-a scris pe ... (vezi toată discuția)
Permisul retinut GudacIonut GudacIonut In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)