avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conflict munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conflict munca

patronii mei desfinteaza societatea si ne cere sa facem o cerere de demisie pe motiv ca unul dintre ei infiinteaza in cateva zile o noua societate si ne va angaja din nou.Precizez ca nu am incredere in ei si nici in societate ce se va infiinta deoarece activitatea din actuala merge foarte rau si salariul nu la-m primit de 2 luni.Care pot fi consecintele daca refuz sa fac cererea si cer somajul?Ar putea sa ma afecteze intr-un fel aceasta decizie sau sa imi faca rau patronul? PS;Ei sustin ca din caz ca se va desfiinta noua societate chiar daca demisionam acum tot vom avea dreptul la somaj ;. As mai avea si cateva intrebari ;-daca refuza sa imi dea preavizul ce pot face?;-ar trebui sa mai lucrez si cat timp? -in cazul in care mi-l da ce ar trebui sa scrie in el? As dori sa imi explicati ce articol de lege ar trebui sa scrie in el , si daca ar trebui sa semnez vreun act .?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
dany.ctyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 21:39, 21 Februarie 2010
1. Daca demisionati nu veti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Fiind pe cale de a se desfiinta firma inseamna ca se desfiinteaza si locurile de munca deci puteti fi concediati toti salariatii cu art.65 din Codul muncii, articol care va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
3. Dupa ce patronii infiinteaza cealalta firma va poate lua din somaj sa va angajeze.
4. Nu demisionati pentru ca veti avea de pierdut. Lasati pe angajator sa aiba initiativa incetarii raporturilor de munca.
Nu trebuie sa demisionati sau sa incetati contractul cu acordul partilor ca nu mai beneficiati de somaj.
Va trebui sa va concedieze pentru cauze neimputabile dvostra.
Mai afectata decat sa ramaneti fara loc de munca nu puteti fi decat daca nu va puteti inscrie la somaj. Nu are ce sa va faca pentru ca solicitarea dv. este legala.
Probabil nu a platit la bugete si atunci s-ar putea sa aveti probleme cu stagiul de cotizare de 12 luni, raspunderea fiind a angajatorului.
in cazul in care nu se infiinteaza noua societate, prin demisie nu beneficiati de ajutorul de somaj.
multumesc foarte mult pentru raspunsuri.Dar as mai avea citeva intrebari ;daca refuza sa imi dea preavizul ce pot face?In cazul in care totusi mi-l da ce ar trebui sa scrie in el?As dori sa imi explicati ce articol de lege ar trebui sa scrie in el.In caz ca refuza sa imi dea preavizul ar trebui sa mai lucrez,si cat timp?
/
































1. In scrisoarea de preaviz scrie ca aveti un preaviz de 20 de zile lucratoare incepand cu data de... in vederea concedierii datorita desfiintarii postului.
2. In a 21 zi vi se va inmana decizia de concediere cu art.65 din Codul muncii.
3. Dvs. va duceti la serviciu zilnic pentru a nu avea motive sa va concedieze pentru absente nemotivate.

Alte discuții în legătură

Conflict munca dany.ctyn dany.ctyn Daca patronul refuza sa-mi scrie un preaviz si sa-mi ofere decizia de concediere cu art.65 in cazul desfintarii firmei in care lucrez si nu i-a nici o masura ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac pentru a beneficia de somaj? stan lucian stan lucian din motive economice firma isi muta punctul de lucru de la CALARASI la BUCURESTI ,patronul anuntindu-ma de preaviz,in acelasi timp spunindu-mi ca nu poate sa ... (vezi toată discuția)