conform contractului incheiat, serviciile prestate urmau sa fie achitate prin emiterea de bilete la ordin scadente la data x. din motive obiective trebuie inlocuita modalitatea de plata. scadenta fiind mare, beneficiarul nu are nici un interes sa o reduca iar eu in lipsa BO trebuie sa gasesc ceva similar.
ma gandeam ca pentru fiecare factura sa se semneze un act autentic de recunoastere a datoriei in suma de .. , cu scadenta la data x.
este ok? actul autentic de recunoasere a datoriei este titlu executoriu in baza legii? practic, in cazul in care nu se achita datoria la scadenta, investesc actul autentic cu formula executorie si atat?
Pai recunoasterea datoriei este insasi factura confirmata prin semnatura.
Ce recunoastere prin act autentic?!
Cu facturile alea confirmate, daca nu ti le plateste, faci o somatie de plata pe OG5/2001( 39 lei + timbru de 5 lei), obtii o hotarare si o ivestesti si o executi pe aia.
cred ca nu m-am facut inteleasa...
problema este ca nu se mai emite bilet la ordin, care constituie titlu executoriu....
ideea era de a avea la dispozitie un alt titlu executoriu... adica un act autentic...
biletele la ordin le puteam sconta la o banca... facturile cu scadenta mai mare de un an si care nu constituie titlu executoriu nu prezinta interes pentru nicio banca...
problema nu e emiterea facturilor, ci modalitatea de plata si garantia platii.
nu mai primesc bilet la ordin.
biletul la ordin il puteam sconta.
sunt dezavantajata de lipsa biletului la ordin de 2 ori: nu mai am un titlu executoriu pentru sumele facturate si nu mai am ce sconta la banca. ramane sa astept scadenta, iar in caz de neplata trebuie sa obtin un titlu executoriu.
Tu ai pus in discutie o relatie dintre o societate x pe care o reprezinti si o alta y, beneficiara prestatiilor tale.
Debitorul este o societate comerciala, y.
Persoanele care reprezinta acest debitor pot sa dea o declaratie notariala prin care confirma ca societatea y are un debit din facturile n fata de societatea x, dar executarea societatii debitoare nu o poti face in baza acelor declaratii notariale.Vezi art. 46 din Codul comercial
Cu toate acestea daca acel act notarial este incheiat conform art. 1652 din Ccivil si reprezentantul societatii se obliga sa indeplineasca obligatia pe care debitorul(societatea y) nu o indeplineste, atunci investesti cu titlu executor actul notarial si il executii pe fidejusor.
Sume necuvenite
birsanclaudia
Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi
simi82
Ma puteti ajuta... vreau sa fac poprire pe conturi unei firme debitoare. Ma intereseaza daca poate face lucrul acesta un consilier juridic sau executorul? Tin ... (vezi toată discuția)