avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general conventie civila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

conventie civila

Buna ziua,
Cum se procedeaza, daca vreau sa angajez traducatori cu carte de munca si vreau ca suma sa varieze de la o luna la alta, care sunt impozitele pe care le platesc ca si angajator?
Cum e mai rentabil, sa angajez cu cim sau cu conventie civila?
Vreau sa platesc mai putin la stat (impozite mai mici)
Va rog sa ma ajutati, cu mai multe idei pe tema asta...
ex: ore mai putine = impozit mai mic...sau orice fel de artificii care se mai fac.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 09:27, 22 Februarie 2010
Vedeti ca au mai fost discutate aceste aspecte pe forumul avocatnet.
Am cautat inainte de a posta, dar nu am gasit cu amanuntele de care am nevoie...

(va rog sa ma ajutati, cu mai multe idei pe tema asta...
ex: ore mai putine = impozit mai mic...sau orice fel de artificii care se mai fac).
cum fac sa varieze salariul, in fct de subiectele traduse?
cel mai bine ar fi sa ii puneti sa se inregistreze ca PFA, fiind cea mai ieftina metoda. Altfel, va trebui sa ii angajati cu 5 ore pe luna, sa zicem si restul veniturilor le veti considera ore suplimentare sau alte venituri. TOtusi, asta va insemna ca platiti toate contributiile la suma bruta rezultata. Daca nu presteaza luna de luna, ci doar pe proiecte, pot fi angajati si cu conventie civila
Tipul de activitate descrisa de dvs. nu poate fi considerata munca salariata care este reglementata prin Codul Muncii; deci puteti sa incheiati cu persoana respectiva o conventie civila de prestari de servicii.

In acest caz aveti obligatia retinerii a 10% sub forma de impozit pe care-l declarati cu declaratia 100 si-l virati la stat pana pe data de 25 a lunii urmatoare. Prestatorul va vira diferenta pana la 16% anul urmator dupa depunerea declaratiei privind veniturile realizate 210.

De comun acord cu prestatorul de servicii puteti retine si vira intreaga cota de 16% sub forma de impozit si in acest caz impozitul este final si el nu mai trebuie sa depuna declaratia 210.

Alte discuții în legătură

Cum este mai rentabil: cim sau conventie civila? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Vreau sa angajez traducatori cu carte de munca si vreau ca suma sa varieze de la o luna la alta, care sunt impozitele (toate cheltuielile) pe care ... (vezi toată discuția)
Va rog mult, un sfat :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la firma unde lucrez vrem sa angajam pe cineva pentru prospectare/studiu de piata dar nu vrem cu contract de munca; nu-l vrem cu un program fix ... (vezi toată discuția)
Conventiew civila? Monica H. Monica H. se mai poate incheia conventia civila de prestari servicii?? (vezi toată discuția)