Buna,
As avea si eu o intrebare: am primit 22000 de euro de la o persoana cu care am avut o relatie sentimentala,bani au fost trimisi prin transfer bancar , nu s a intocmit nici un contract de imprumut sau altceva, iar acum ca nu mai vreau sa fim impreuna vrea banii inapoi dar a mentionat ca daca accept sa fiu cu el nu mai are nevoie de ei, cum ma poate obliga sa i restitui suma ?
Teoretic nu are cum sa va faca sa ii dati banii.
Chiar daca va da in judecata, dvs. nu recunoasteti datoria, puteti spune ca a fost un cadou, o returnare a altui imprumut pe care il facuse la dvs. sau ca nu v-a dat banii deloc etc.
Daca recunoasteti datoria in instanta poate sa va execute silit.
Faptul ca v-a transmis niste bani in cont nu inseamna automat ca era un imprumut.
Poate va platea o datorie mai veche, poate va mandata sa ii cumparati ceva , poate va trimitea banii ca un cadou etc.
In instanta, in astfel de cazuri, doar recunoasterea de catre imprumutat poate sa ofere o baza pt o hotarare care tine loc de titlu executoriu.
In rest, el poate sa vina cu chitanta si/sau cu martori, nu poate demonstra ca trebuia sa ii si dati banii inapoi.
De unde are martori ca nu i-ati dat banii inapoi cash?
E un cerc vicios, de unde daca stiti sa actionati, castigati dvs.
Recuperare bani
alin_74
Buna ziua,
Acum 1 an si cateva luni am virat catre cineva o suma de bani prin transfer bancar. Am crezut ca este vorba de o persoana de incredere..... Ca si ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani
Dizz16
Buna ziua! Am primit o suma de 4000€ in Septembrie 2017 de la o persoana de origine italiana prin transfer bancar in contul din Italia, eu la randul meu i-am ... (vezi toată discuția)