avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani

Buna ziua! Am primit o suma de 4000€ in Septembrie 2017 de la o persoana de origine italiana prin transfer bancar in contul din Italia, eu la randul meu i-am trimis in contul bancar din Romania, pentru a ma putea folosi de ei. In Martie 2018 persoana respectiva vrea sa-i restitui suma de bani, neprecizand la data trimiterii ca doreste sa-i inapoiez, ca n-am incheiat niciun contract scris cum ca trebuie sa-i trimit banii inapoi. (am considerat ca e un cadou/ajutor din partea ei)
Intrebarea mea este urmatoarea: Daca ma da in judecata, isi poate recupera banii? Sau poate sa-si ia suma de bani din bunurile pe care le am eu pe teritoriul Romaniei? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
Dizz16, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dizz16 , utilizator 18:47, 26 Aprilie 2018
Sunt mai multe aspecte de discutat. Cand a efectuat transferul a spus ca acea suma sunt cadou sau imprumut? Exista martori care cunosc detalii despre aceasta tranzactie?

Nu este imposibil sa recupereze suma de bani. Daca va obtine o hotarare favorabila si o va pune in executare, se pot valorifica bunurile dvs. in vederea recuperarii creantei.
Nu a specificat ca imi da banii cu imprumut, sau sa specifice ca pana la data reapectiva vrea banii inapoi. Pur si simplu i-am zis ca stau prost cu banii si persoana respectiva s-a oferit sa ma ajute (noi doi avand o relatie, am considerat ca e cadou) si m-a intrebat cat am nevoie, atata tot. Persoana a facut transferul bancar prin aplicatia de pe telefon. Doar eu si ea stiam de acest transfer. Acum in Martie au aflat si parintii ei si mi-au cerut banii pe care eu nu-i mai am. Eu pe teritoriul Italiei nu am nimic pe numele meu ci doar pe teritoriul Romaniei. Isi poate recupera banii pe bunurile pe care le am eu in Romania, ea fiind cetatean Italian?
Asa cum v-am raspuns, daca instanta de judecata va considera ( din probele pe care le va depune / solicita ) ca suma a fost acordata cu titlu de imprumut, poate emite o hotarare prin care sa va oblige la returnarea sumei. Este destul de complicat, dar se poate. Faptul ca e cetatean italian nu este atat de important. Depinde de disponibilitatea persoanei respective in recuperarea sumelor.
In momentul transferului nici inainte si nici dupa nu a pomenit cuvantul "imprumut" si nici nu mi-a zis ca trebuie sa-i restitui vreodata (vorbind prin mesaje telefonice, am dovezi cum ca nu mi-a zis ca e un imprumut). L-am considerat drept un ajutor sau cadou din partea ei. Abia dupa 4 luni s-a hotarat sa-mi spuna tot prin mesaje ca trebuie sa-i dau banii inapoi si sa ma ameninte ca ma da in judecata. Ea avand ca dovada doar proba transferului de bani poate sa aiba sanse in instanta si sa-si recupereze banii?
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
Dizz16, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de restituire bani AleAlexandra AleAlexandra Buna ziua, In urma cu aproximativ 1 an si jumatate am primit fara ca eu sa cer acest lucru, sub forma de cadou (fapt ce reiese si din cele scrise cand s-a ... (vezi toată discuția)
Imprumutul..... sabrina_feaa sabrina_feaa un prieten de-al meu mi-a dat o suma de bani ....atunci nu erau ca si imprumut ...erau un cadou de le al, acum el s-a razgandit si imi cere banii inapoi, ce ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara contract,garantii,acte notariale, doar o intelegere verbala. markt markt Buna, As avea si eu o intrebare: am primit 22000 de euro de la o persoana cu care am avut o relatie sentimentala,bani au fost trimisi prin transfer bancar , ... (vezi toată discuția)