Da se anuleaza doar ca ai dreptul sa dai examen pentru un nou permis dupa 6 luni si nu dupa 1 an cum este la pedeapsa cu suspendare.Ai primit tu amenda penala pentru infractiune la regulile de circulatie ca din cate stiu eu nu se da decat amenda administrativa de catre procuror sau cu suspendare.
Anularea permisului intervine numai in anumite situatii expres si limitativ prevazute de lege.Depinde de infractiunea retinuta in sarcina dvs.
Reveniti cu detalii pentru a va da un sfat corect.
Anularea permisului de conducere intervine numai daca s-a emis o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva; anularea permisului de conducere intervine daca acest document a fost obtinut in mod fraudulos si acest mecanism a fost demonstrat inaintea instantei de judecata; anularea permisului de conducere poate interveni daca posesorul a indus in eroare autoritatea competenta.
Conform art. 114 din O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice :
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);
c) abrogat
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta la art.64 lit.c) din Codul penal;
e) permisul de conducere a fost obtinut cu incalcarea normelor legale, situatie constatata de instanta competenta .
(2) Permisul de conducere se anuleaza si in cazul in care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anularii permisului de conducere se stabileste prin regulament.
Din punctul meu de vedere permisul se anuleaza. Bafta :oops:
amenda penala nu este prevazuta pt.infr.la regimul circulatie.
sanctiunile sunt:inchisoare 1-5 ani sau 2-7 ani(pt.ucidere din culpa)cu suspendare de cele mai multe ori. sau amenda ADMINISTRATIVA cand fapta nu prezinta un pericol social marit
Anularea permisului de conducere intervine numai daca s-a dispus o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva
In cazul infractiunii de vatamare corporala ,spre exemplu , pedeapsa inchisorii e prevazuta alternativ amenzii penale.
Permisul va fi anulat , si redobandit in termen de 6 luni de executarea pedepsei
Alcoolemie
alexionut
Sal! V-as ruga mult sa-mi explicati si mie ce inseamna o amenda penala...In cazul unei astfel de sentinte permisul de conducere s-ar mai anula? multumesc (vezi toată discuția)