avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Anulare permis auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Anulare permis auto

in martie 2013, in urma unui proces penal in care am fost inculpat (vatamare corporala din culpa), am primit doar o amenda penala. Cand am fost la politie sa intreb de permis, mi l-au anulat.Trebuie sa dau iar examen pentru permis auto?(in hotarare nu scria nimic de permis).Vreo modificare cu noul cod penal?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:41, 3 Februarie 2014
OUG195
Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

NCP nu aduce nicio modificare in acest sens. Pentru amenda penala permisul tot se anuleaza.
Ptr obtinerea unui nou permis se urmeaza aceleasi etape ca ptr obtinerea unui permis de conducere cu exceptia ca nu se mai face scoala de soferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa ispasita pentru permis bircilatiberius bircilatiberius Am fost prins la volan acum 3 ani . Mi a dat hotărârea judecatoreasca si definitiva sa stau un an dar de fapt am stat 2 . Iar acum sunt apt sa potda iar de ... (vezi toată discuția)
Examen auto shadow86rmv shadow86rmv Buna ziua. In urma unui accident rutier am primit 2 ani cu suspendare fara a mi se retine permisul de conducere nici macar o zi si as vrea sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Ce act normativ prevede ca trebuie sa dau examen peste 1 an de la decizia definitiva a instantei? basty_ll basty_ll am si eu o intrebare????(alcool la volan)am facut o fapta neplacuta si o regret dar nu sant lamurit cu ceva........dupa ce am primit inchisoare cu suspendare ... (vezi toată discuția)