avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

am inteles ca dupa decesul fratelui meu care nu a avut copii la succesiune vine in concurs sotia si fratii acestuia (nu mai sunt parinti )ce nu stiu este daca terenul arabil pe care acesta il mostenise de la parintii lui se va imparti intre sotie si frati?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:59, 20 Februarie 2010
Da.
In masa succesorala intra toate bunurile pe care le avea defunctul ( 1/2 din bunurile comune din casnicie+ toate bunurile proprii dinainte de casatorie sau mostenite).
a mai avut un aro pe care la vindut sotia lui imediat dupa deces.
se mai pune la succesiune aceasta masina.



Va multumesc !!!
Da. Contravaloarea masinii, daca s-a vandut.
AU TRECUT 15 ANI DE LA DECES .CUM CREDETI CA SE VA CALCULA IN BANII DE ATUNCI SAU ACUM. EU AM FOST PLECAT IN ALTA TARA SI CUMNATA A FACUT CE A VRUT.........VA MULTUMESC
Nu cred ca mai puteti face ceva. E prea tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)