avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat pe nedrept de vandalism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat pe nedrept de vandalism

buna ziua!
as dori sa ma ajutati intr-o problema delicata si oarecum jenanta!
acum cateva zile am fost intr-un mall din Bucuresti;dupa cateva plimbari prin magazine,am fost la toaleta.aici incepe distractia:am iesit iar in urma mea,un agent [EDITAT] m-a intrebat pe un ton tipic,daca am fost la toaleta si am spart un WC;am crezut ca este o gluma si i-am zis ca nu am chef de "camere ascunse" insa l-am intrebat cine i-a spus asa ceva...s-a panicat si nu a vrut sa-mi spuna dar sustinand cu fermitate ca trebuie sa stau putin sa vereifice...deja ma simteam penibil insa am asteptata ca acest agent sa verifice eu stiu ce in sala toaletelor.
Pe scurt : a revenit si a spus ca este un wc spart si trebuie sa merg cu el;am mers cu ei cerand sa vorbesc direct cu seful de tura a brigazii [EDITAT] (caci de acolo erau);in cele din urma am reusit sa discut cu seful lor care la cererea mea insistenta de a se legitima nu a facuto;acest lucru m-a indgnat foarte tare si am vrut sa merg direct la seful mall-ului (liberty-zona trafic greu);am reusit sa ajungem acolo unde aflu ca exista un martor ce sustine ca era in cabina alaturata si a auzit un zgomot dupa care a asteptat sa vada cine iese din toaleta identificandu-ma pe mine ca fiind 'infractorul'...de aici va dati seama in ce discutie penibila si aroganta am ajuns...martorul este angajat al mall-ului sii suspectez de inscenare....ulterior am aflat ca de fapt era un capac de wc spart ,nu un wc cum anuntau prima data.am propus sa vina politia insa deja simteam ca le joc scena.am plecat lasandu-le datele din buletin chiar sugerandu-le sa faca o fotocopie...
Ieri 19.02.2010 am primit o citatie de la sectia 18P unde aflu ca trebuie sa ma prezint pt ca s-a intocmit dosar penal...imi cunosc cele cateva drepturi de cetatean de 30ani, insa fiind vorba de suma de 40lei capac wc pentru care sunt acuzat ca l-am spart,va rog frumos,sa ma ajutati cu un sfat civic,simplu si direct ,ce ar trebui sa fac legal si daca pot sa denunt jocul angajatilor mall foarte apropiati de brigada [EDITAT] paza care s-au comportat arogant cu mine?

va multumesc anticipat...
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
Pentru ce sunteti chemat, mai precis ce articol este prevazut in acea citatie?.
Cred ca este vorba de distrugere iar in acest caz trebuie sa va aparati in sensul ca trebuie sa existe imagini cu dvs. distrugand acel obiect pentru ca probatoriul sa fie complet.Altfel, cu un martor ce lucreaza acolo, exista o doza mare de subiectivism de care judecatorul trebuie sa tina seama.NU POATE FI MARTOR OCULAR DEOARECE EL NU PUTEA SA VADA CE FACETI ACOLO, FIIND UN LOC INTIM PRIN DEFINITIE CHIAR....Deci aveti cateva indicii de care va puteti folosi in apararea dvs.
Nu vad cum se poate ajunge cu un astfel de dosar in instanta.Nu exista nici o proba in sensul stabilirii vinovatiei pentru infractiunea de distrugere, decat o simpla afirmatie care nu poate fi dovedita, afirmatie facuta de un asa zis martor.Nimeni nu poate stabili ca inainte de a intra dvs. acel obiect era nedeteriorat.In cel mai nefericit caz puteti primi o amenda administrativa.
Buna ziua!
va multumesc frumos pentru raspuns...insa de ce as putea primi acea amenda administrativa?
Buna ziua!
in citatie scrie doar ca sunt chemat in data de 1.03.2010 in calitate de....in cauza privind dosar penal 1555 231/2010

va multumesc pentru rapiditatea raspunsului
Amenda administrativa se aplica atunci cand fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni.

Alte discuții în legătură

Plangere penala din partea unui supermarket minsmindel minsmindel Am spart niste produse intr-un magazin si au facut plangere impotriva mea . Agentul care ma interogat mi-a aratat probele video si photo suma fiind de 600 ... (vezi toată discuția)
Distrugere ( sunt acuzat ca am spart un geam) ContSters236820 ContSters236820 Salut am peste drum de mine o casa in constructi si i sa spart geamul iar persoana care are propietatea ma dat la politie cum ca eu iam spart geamul... tin sa ... (vezi toată discuția)
Distrugere, fals in declaratii? Costin Savescu Costin Savescu Avem una bucata administrator inteligent care a pus una bucata afis sa nu mai arunce lumea FIRIMITURI pe geamurile proprii, sa le inghita eventual. Pentru asa ... (vezi toată discuția)