avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere ( sunt acuzat ca am spart un geam)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere ( sunt acuzat ca am spart un geam)

Salut am peste drum de mine o casa in constructi si i sa spart geamul iar persoana care are propietatea ma dat la politie cum ca eu iam spart geamul... tin sa spun ca in urma cu 5 luni sa i se sparga geamul eu aveam un pistol pe gaz de airsoft si trageam dupa porumbei dar lam vandut cu mult timp in urma plus ca nu puteam sa sparg geamul cu bile de plastic si era si termopan.. Iar de acuma intr-o saptamana incepe procesul ce pot sa patesc ce sa fac???
Fapta este minora, lipsita de pericol social. Va trebui sa se dovedeasca faptul ca dvs. ati spart geamul, ceea ce este complicat.
In cel mai rau caz veti primi o amenda administrativa daca se demonstreaza ca ati fost faptuitorul, altfel veti primi NUP pt ca fapta nu a fost savarsita de dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
ContSters178374, utilizator
Ce inseamna ca incepe procesul , ati fost trimis in judecata?
Exista dovezi ale faptelor pentru care sunteti acuzat, sau sunt simple supozitii, bazate pe faptul ca ati detinut un pistol cu bile?
Din cate cunosc, un pistol cum este cel despre care povestiti este apt sa sparga sticla.Nu stiu precis daca si termopan, insa se poate .
Daca veti fi gasit vinoavat veti raspunde penal pentru distrugere , dar veti suporta si plata despagubirilor.
In prezenta circumstantelor atenuante puteti fi sanctionat mai bland , chiar cu o sanctiune de natura administrativa .
Si , daca-mi permiteti o remarca fara legatura cu subiectul: Faptul ca va distrati tragand cu pistolul dupa porumbei, ranindu-i sau ucigandu-i ( in caz ca erati bun tintas, desigur), mi se pare mai grav decat spargerea unor geamuri. Bine ca l-ati vandut :)
problema e ca eu pistolul lam vandut cu 5 luni inainte sa i se sparga geamul... dar el a adus martori gen ca ma vazut ca am tras pe geam cu el asta vara nu ma vazut nimeni ca eu lam spart cum se presupune... deci ce sa fac sa ii dau bani pe geam sau sa las sa intru in proces si pe urma banuiesc ca merg in tribunal
Mergi la proces,sustine-ti nevinovatia. Cere judecatorului sa interogheze martorii,isi va da seama imediat daca sunt mincinosi sau nu. Apoi i-ai putea acuza tu de marturie mincinoasa. Eventual transmite-le asta de acum,instiinteaza-i ca daca vor avea castig de cauza tu vei plati un geam,insa daca judecatorul iti va declara nevinovatia,atunci vei avea tot dreptul si toate dovezile pentru a-i acuza de marturie mincinoasa (caci dace nu vei fi gasit vinovat,inseamna ca au mintit,nu?). Fii tare,poate vei reusi sa-i descurajezi de pe acum.
da dar eu nu am avocat si nici bani sa imi permit banuiesc ca imi trebuie unul

Alte discuții în legătură

Dosar penal in calitate de inculpat costy172 costy172 Ma aflam in timpul serviciului pe tramvai, la patrunderea in intersectie un autoturism m-a depasit pe partea dreapta si a intrat in fata tramvaiului oprind sa ... (vezi toată discuția)
Distrugere masina procuror - incadrare juridica, pedeapsa aplicabila sexyionel2 sexyionel2 Am avut o problema cu un procuror... i-am zgariat masina. + i-am mai spart ba cate un far, ba geamul ... Insa mi-a facut-o , a stat cumva la panda si m-a ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu si distrugere alex889 alex889 Buna ziua In decursul noptii am vazut cum pe proprietatea locuintei unde stau(precizez ca aici locuiesc dar domiciliul din buletin il am in alta ... (vezi toată discuția)