avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal in calitate de inculpat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal in calitate de inculpat

Ma aflam in timpul serviciului pe tramvai, la patrunderea in intersectie un autoturism m-a depasit pe partea dreapta si a intrat in fata tramvaiului oprind sa efectueze viraj stanga,eu am fost nevoit sa franez brusc, am coborat din tramvai sa vad daca l-am lovit cu tamponul si indreptandu-ma spre portiera dreapta m-am dezechilibrat si m-am sprijinit de geamul portierei pe care soferul il deschidea iar geamul a plesnit fara a avea intentia sa-l sparg, soferul a chemat un echipaj de politie care a luat datele personale si am fost chemat la sectie unde am dat declaratie si m-i s-a spus ca daca platesc paguba isi retrage plangerea, eu am platit dauna si am fost chemat iar la politie in calitate de inculpat si trimis in judecata pentru tulburarea linistii publice si distrugere, ce pot face si care ar fi sentinta fiind primul caz penal al meu. O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:55, 11 August 2016
Daca situatia de fapt ar sta asa cum ati descris dvs, parerea mea este ca nu erati trimis in judecata.
In ceea ce priveste individualizarea pedepsei se va tine cont de criteriile generale de individualizare a pedepsei, de circumstantele atenuante, agravante..
Aveti de asemenea posibilitatea sa mergeti pe procedura simplificata, de recunoastere a vinovatiei, situatie in care limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
ART. 253
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Distrugerea unui înscris sub semnătură privată, care aparţine în tot sau în parte altei persoane şi serveşte la dovedirea unui drept de natură patrimonială, dacă prin aceasta s-a produs o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) priveşte bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
(4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(5) Dispoziţiile prevăzute în alin. (3) şi alin. (4) se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.
(6) Pentru faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(7) Tentativa faptelor prevăzute în alin. (3) şi alin. (4) se pedepseşte.

ART. 371
Tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca exista mai multe infractiuni chiar daca achitati prejudiciul tot puteti fi trimis in judecata.

Nu cred ca s-a spart acel geam prin sprijinire.
Din acuzatiile parchetului rezulta mai mult de atat si probabil ca au probe, caz in care apararea dvs. nu o sa va ajute.

Incercati sa discutati cu avocatul din oficiu daca nu aveti avocat angajat ca sa stiti cum sa va aparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se face dosar penal? cristinaflorentina cristinaflorentina Întrebare: cumnatul meu s-a îmbătat într-o seară și de ,, șmecher \"ce a fost s-a luat la bătaie cu o mașină parcată pe stradă lovind capota și ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru incendiere? abcd123445 abcd123445 Care ar fi pedeapsa in Romania pentru o incendiere gen Vikernes? [Fac un referat despre cat ar primi el daca incendierea bisericilor s-ar fi intamplat in ... (vezi toată discuția)
Distrugere masina procuror - incadrare juridica, pedeapsa aplicabila sexyionel2 sexyionel2 Am avut o problema cu un procuror... i-am zgariat masina. + i-am mai spart ba cate un far, ba geamul ... Insa mi-a facut-o , a stat cumva la panda si m-a ... (vezi toată discuția)