avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim

Sunt unul din cei aproape 1400 angajati la fostul RODIPET BUCURESTI,ulterior firma a schimbat denumirea si datorita datoriilor acumulate societatea a intrat in insolventa.Nu am fost platiti din luna MAI 2009.De curand s-a ivit o firma care a luat in franciza (legal sau ilegal....nu stiu) si pt.a trece la aceasta firma suntem sfatuiti sa ne dam demisiile de la vechea firma .Odata cu aceasta demisie ne pierdem si drepturile restante la RODIPET (NETWORK PRESS CONCEPT..........) ? Pt a incepe aceasta colaborare francizorul trebuie sa prezinte salariatilor vreun document care sa ateste ca acest lucru este legal ? Inca o mentiune :pe data de 24.02.2010 se hotaraste daca RODIPET-ul va fi declarat falimentar. Nu cumva graba francizorului de a semna demisiile inca de luni 22.02.2010 este justificata de faptul ca prin demisia de buna voie angajatul pierde drepturile restante ,angajatorul fiind scutit de aceste plati ?(Vad o legatura intre fostul angajator si francizorul).Rog raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: gigi stan , utilizator 17:18, 20 Februarie 2010
drepturile salariale restante se pot cere in instanta in termen de 3 ani !!!
Deci imi pot da demisia fara frica de a pierde acele drepturi ?
Indiferent cum va inceteaza contractul individual de munca, angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile banesti la zi, pentru munca depusa de dvs.
multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1993-1995 am fost angajată la rodipet sa. bucureŞti.cum îmi ... delta7 delta7 1993-1095 am fost angajată la RODIPET SA. BUCUREŞTI.Cum îmi pot obține o adeverință de vechime în muncă pentru perioada respectivă?Carnetul de muncă ... (vezi toată discuția)
Demisie = renuntare drepturi ??? maryu20 maryu20 va rog sa ne ajuta-ti la noi e o problema pe care o pot rezolva doar cei care se pricep cu adevarat in domeniu lucram de ani de zile la aceasta firma . prima ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor IRINA ANGELA IRINA ANGELA Daca o societate nu plateste salariatii cateva luni de zile si apoi se inchide ( probabil se va declara falimentara, avand multe datorii) , salariatii au ... (vezi toată discuția)