avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea pe caz de boala cancer mamar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea pe caz de boala cancer mamar

Cadru didactic in varsta de 57ani cu peste25 de ani vechime in munca pierde titulatura pe post si ramane doar cu 6 ore pe saptamana incepand cu data de 1 martie.La activ are 60 zile de concediu medical obtinut in urma unui cancer mamar si a operatiei de extirpare a 1/2din sanul stang si a sedintelor de chimioterapie.De cate zile de concediu medical are nevoie pentru a se pensiona pe caz de boala si cum o poate face? Am inteles ca in cazul cadrelor didactice legea pensionarii pe caz de boala se aplica altfel.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:52, 20 Februarie 2010
1. Daca are 57 de ani si 25 de ani in invatamant se poate pensiona de limita de varsta.
2. In felul acesta nu mai umbla atat de mult pe la comisii si isi poate vedea de sanatate in liniste.
Scuze dar am inteles ca de la anul nu se mai recalculeaza pensiile pentru cei iesiti la limita de varsta
1. Nu stiu de unde aveti informatia asta. Si chiar daca ar fi asa, nu ar prejudicia cu nimic la pensie.
2. Daca iese in acest an la pensie, de ce credeti ca ar trebuie recalculata pensia la anul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru cancer mamar maxtheone maxtheone Buna ziua.Am o verisoara care a suferit de cancer mamar iar in urma operatiei i-a fost extirpat un san.Are varsta de 48 ani si 6 ani vechime in cimpul ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala marianadumotru marianadumotru Lucrez don anul 1981 neintrerup. In anul 2016 am fiost dianosticata cu cancer mamar. Am stat in concediu medical 90 zile. Vrea sa ma pensionez pe caz de boala. ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru bolnavii de cancer mariusbarbacariu mariusbarbacariu buna ziua. marius ma numesc. mama a fost diagnosticata cu cancer mamar, gr. 3. am auzit ca are dreptul la o pensie de invaliditate. as vrea sa stiu unde ... (vezi toată discuția)