avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrebare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrebare

La 31.12.2009 pe un extras de cont apare soldul final de 8000,sume blocate de 2000,sold final disponibil 6000(datorita unor plati cu cardul facute in decembrie si decontate abia in ianuarie).As vrea sa stiu in contabilitate sodul din banca care este 8000 sau 6000?Suma de 2000 pe ce cont trebuie sa apara?
Cel mai recent răspuns: memitsc , utilizator 16:15, 22 Februarie 2010
in 473 , deoarece nu aveti niciun act din care sa reiasa natura cheltuielii.
Cred ca e mai indicat contul 5125 "Sume in curs de decontare".
Si eu as folosi tot contul 5125 "Sume in curs de decontare
5125 este de recomandat in astfel de situatii
5125,pe care il inchideti cind apare pe extrasul de cont din banca tranzactia cu cardul.
deci probabil veti avea in contul bancar 5121 cu analiticul corespunzator 8000 pe debit si 2000 pe credit in 5125 (cu analiticul corespunzator - analitice, daca lucrati cu mai multe banci si doriti rigurozitate)

la inscrierea tranzactiei in extrasul de cont bancar, inchideti

5125=5121

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Plati card mutzunake mutzunake Buna Ziua, Am un card de debit pe firma , cu care platesc diverse cumparaturi , gen Billa, Selgros , masa servita . La fiecare plata cu cardul pe langa ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)