avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere post in CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere post in CIC

Cadru didactic aflat in concediu pt ingrijirea copilului pana in 15 aug 2010. In martie 2010 se fac reducerile de posturi in scoala., pentru activitatea in anul scolar 2010-2011. Se poate proceda la evaluarea sa si o eventuala reducere de post. Amintesc ca postul urmeaza a fi redus din 1 sept 2010. Rog mult si temeiul legal.Multumesc
Cel mai recent răspuns: foxi , utilizator 17:03, 22 Februarie 2010
c.i.c suspenda de drept c.i.m. ! deci nu cred!!!
art. 51 c. mun.
In perioada in care sunteti in concediul pentru cresterea copilului aveti contractul individual de munca suspendat. Daca in aceasta perioada postul dvs. se desfiinteaza beneficiati la reluarea activitatii (daca nu vi se mai poate oferi un alt post corespunzator pregatirii) de ajutorul de somaj.

Asta, la modul general. Totusi, va recomand sa verificati la liderul de sindicat sau din alte surse ce este prevazut in contractul colectiv de munca pe ramura sau pe unitate in astfel de situatii.
ctynn a scris:

c.i.c suspenda de drept c.i.m. ! deci nu cred!!!
art. 51 c. mun.


CIC nu suspenda de drept c.i.m. ....;)
Din metodologia miscarii personalului didactic:
Art. 8. (1) În cazul existenţei a două sau mai multe cadre didactice titulare la aceeaşi specialitate, pentru stabilirea cadrului didactic căruia i se completează norma didactică la nivelul unităţii de învăţământ, conform prevederilor art. 7 din prezenta Metodologie, se aplică criteriile de punctaj de la restrângerile de activitate, prevăzute în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta Metodologie, inclusiv pentru cadrele didactice titulare în învăţământul preuniversitar care ocupă funcţii de conducere, îndrumare şi control prin detaşare în interesul învăţământului. Fac excepţie cadrele didactice care se încadrează în prevederile art. 13 alin. (4) lit. (c), art. 101 şi art. 106 alin. (1) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare

Din Statutul personalului didactic:

Art. 106. (1) Personalul didactic are dreptul la întreruperea activitatii didactice, cu rezervarea postului sau a catedrei,pentru cresterea si îngrijirea copilului în vârsta de pâna la 3 ani. De acest drept poate beneficia numai unul dintre parintisau sustinatorii legali.

Ce am inteles eu : nu poate fi evaluat in aceasta perioada.

DAR: tot din metodologie :

(3) Cadrele didactice titulare care au decizia de numire/transfer în mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar sau pe mai multe specializări sunt vizate de restrângere de activitate, în cazul în care la nivelul uneia dintre unităţi/specializări există restrângere de activitate. (inteleg fara niciun fel de evaluare)

CUM PROCEDEAZA DIRECTORUL IN ACEASTA SITUATIE ? Multumesc
... totodata concedierea nu poate fii dispusa in perioada c.i.c decat in conditiile prev. de art. 60(2) c . mun.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
ctynn, utilizator

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Completare norma in invatamant viorelnd viorelnd Sunt profesor titular cu decizie pe doua specializari: fizica si informatica. Situatia catedrelor/titularilor este urmatoarea: - pe informatica sunt 2,07 ... (vezi toată discuția)