avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... inscriere executor bancar la examenul de definitivat ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

inscriere executor bancar la examenul de definitivat (avocati)

As vrea sa stiu daca un executor bancar cu o vechime de 3 ani in profesia de consilier juridic si 2 ani si 4 luni in functia de executor bancar, poate sa inscrie direct la examenul de definitivat organizat pentru avocati, si daca promoveza examenul sa devine avocat definitiv ?

Multumesc prealabil pt raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:38, 21 Februarie 2010
Premisele de la care plecati nu sunt cele prevazute de legislatia aplicabila si ca urmare nci capabila sa ofere concluzia (fara riscul de a deveni un sofism). Daca veti studia aceasta legislatie (Legea 51/1995 modificata si completata, Statutul profesiei de avocat Regulamentul de inscriere si desfasurare a admiterii si Deciziile UNBR/ toate simplu de gasit si de studiat pe site-ul UNBR), veti observa ca in premisa dvs. initiala ati omis modul si momentul definitivarii in profesia juridica (cea de consilier juridic). Conform prevederilor normelor mentionate, aceasta definitivare ar fi trebuit sa se faca prin examen scris sau anterior anului de aparitie al legii 514/2003 (L.consilierilor juridici).
Studiati normele legale mentionate si coroborati prevederile acestora cu detaliile pe care vi le-am indicat si va veti lamuri cu siguranta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Vechimea necesara in profesia juridica ContSters145250 ContSters145250 Va rog sa ma lamuriti si pe mine care este vechimea necesara intr-o profesie juridica pentru a da doar examenul de intrare in barou si a nu mai avea nevoie de ... (vezi toată discuția)