Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de mine, ca ma nenoroceste cand ma prinde, ca ma omoara ca imi taie gatul si multe alte chestii din astea. Nu ii raspund la tel dar imi trimite mesaje cu toate amenintarile astea. Mi-e foarte frica de el sincer... Ce pot sa fac?
Depuneti plangere la politie sau la parchet impotriva lui, prezentand si sms-urile drept dovada a amenintarilor. Va fi tras la raspundere penala, daca va vi gasit vinovat, pentru infractiunea de amenintare, conform art. 193 Cod penal.
Da, depuneti o plangere penala pentru infractiunea de amenintare la politie.
Sa nu uitati sa precizati in declaratia dvs. ca va este frica sa nu faca ce zice.
Daca detineti probe legale prin care sa sustineti si sa probati afirmatiile ,formulati plangere la autoritatea responsabila locatiei unde domiciliati.
Atentie ! Inainte de a demara procedura ,asigurati-va de existenta si de posibilitatea probarii acuzelor,pentru a indeparta eventualitatea ca, in situatia in care nu sunt administrate probe care sa va sustina varianta,puteti suporta consecintele legale ce decurg
Eu cred ca exista sanse reale sa se rezolve situatia.
Il chema la politie, ii ,,explica" ca nu este bine sa faca asa si lucrurile se vor indrepta.:) daca nu imediat...intr-un timp relativ scurt...
Cum se procedeaza
ionelaioni
am depus o plangere penala la parchet impotriva fostului iubit cu infractiunea de maltratare si amenintare,am primit un nr de dosar de la parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)