avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta si calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta si calomnie

zilele trecute nevasta mea a fost injurata si i sau adresat diferite cuvinte obscene de catre doua persoane! printre altele i au mai zis ca are trei copii cu trei barbati ca e curva si hoata! Martori erau foarte multi! ce cai trebuie sa urmez ptr a si spala rusinea?? adevarul este ca nici mie nu mi a cazut bine intamplarea care a avut loc in mijlocul satului in fata a cateva zeci de oameni! multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 21:14, 10 Aprilie 2011
Daca apreciati ca puteti sustine si proba in conditiile legii,aspectele mentionate,
contactati avocat .
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
George, Avocat
In aceste cauze, in genere, se impune solutia de neincepere a urmariri penale pentru fapta de calomnie, cat si pentru cea de insulta, operand art. 10 al. 1 lit. b). din Codul de Procedura Civila.
Arareori asemenea infractiuni ajung in etapa judecatii a procesului penal.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Faptele de calomnie si insulta au fost scoase din codul penal, apoi reintroduse. Se pedepsesc doar cu amenda penala. Procurorii sunt foarte rezervati in a trimite in judecata persoane pentru aceste fapte. Totusi, daca aveti dovezi, eu zic sa incercati cu o plangere
Cu privire la solutionarea penala a problemei v-au raspuns extrem de documentat cei doi distinsi avocati.
Pentru a va "spala rusinea" in sat,cum relatati dvs.cel mai bine ar fi ca in cadrul cercetarii penale privind plangerile impotriva celor incriminati de dvs, cei care au facut afirmatiile injuste in declaratiile pe care le vor da sa afirme ca afirmatiile lor nu sunt adevarate.
Chiar daca suna putin a santaj,folositi in discutiile cu ei si cu politistul moneda de schimb a retragerii plangerii si a a impacarii pentru ca cei in cauza sa dea atfel de declaratii.
Cand vor mai face asemenea afirmatii,aduceti-le aminte ce au declarat.
Adi Stan a scris:

Faptele de calomnie si insulta au fost scoase din codul penal, apoi reintroduse. Se pedepsesc doar cu amenda penala. Procurorii sunt foarte rezervati in a trimite in judecata persoane pentru aceste fapte. Totusi, daca aveti dovezi, eu zic sa incercati cu o plangere

De foarte mult timp nu am mai studiat situatia in astfel de cazuri, dar e posibil ca statul roman sa aiba din nou probleme la CEDO daca se ajunge acolo de o persoana suparata.
Este o problema care ar trebui rezolvata din punct de vedere legislativ in conditii in care si rusinea din sat sa nu mai existe.
Exista onoare si demnitate, nu sunt notiuni care au disparut, astfel ca, la CEDO se cam pune mare pret pe asa ceva...
Cu ce nu este de acord CEDO? Cu condamnarea ziaristilor care isi fac meseria.Substratul ...este insa mai mult politic...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Concluziile procurorului jon53 jon53 La judecata pe fond al plangerii impotriva rezolutiei procurorului D-na procuror in cuvantul sau a mormait ceva mai mult pentru dansa si pentru judecatoare ... (vezi toată discuția)
Care este incadrarea juridica? ester456 ester456 Am fost acuzata ca am agresat o persoana,aceasta are martori mincinosi dar politia de proximitate a cerut persoanelor in cauza (si cel vinovat si cel ... (vezi toată discuția)
Plangere calomnie ContSters174575 ContSters174575 Buna ziua! Am si eu o mare problema cu socrii mei. Sunt casatorita si am 2 copii, unul de 8 ani si unul de 11 luni. De 3 luni socrii mei ma acuza ca l-as fi ... (vezi toată discuția)