Va salut!
Solicit ajutorul dvs intr-o problema care tine de drepturile si obligatiile locatarilor din cladirile multietajate.Pe scurt -doi vecini au ocupat abuziv un spatiu situat la ultimul etaj al unui bloc.Deranjul nu ar fi prea mare daca nu ar folosi spatiul pentru uscarea rufelor in conditiile in care nu exista sifon de scurgere a apei.Judecati si dvs cam ce se intampla cu apa care se scurge pe ciment si se infiltreaza in planseu.Mai mult decat atat acesti vecini "de bine" deschid geamurile larg in plina iarna , ca sa se usuce rufele.Este de prisos sa amintesc ce se intampla cu peretii apartamentului de sub acest spatiu sau cat de afectat este confortul termic al apartamentului.
Intrebarea mea este-dupa ce am notificat situatia asociatiei de locatari,sunt in drept sa actionez in instanta in judecata sau pe cei doi vecini rai voitori?sau sa ii chem in solidar?Mai mult decat atat vreau sa va intreb daca ati intalnit o situatie similara si daca voi cunoasteti alta modalitate de a rezolva acesta problema.
Va multumesc anticipat!
A se vedea HG 400 din 2003. Administratorul este cel care se ingrijeste de buna functionare a condominiului. La sesizarea unui locatar, el trebuie sa ia masuri adecvate. Pentru ca nu o face, asociatia poate fi data in judecata pentru daune materiale(degradarea apartamentului) si daune morale(sfidare).
Fatada blocului
andreeaene
Buna ziua,
Imi poate spune, va rog, cineva daca exista vreo lege unde sa se indice ce ai voie sa faci si ce nu ai voie sa faci pe fatada blocului?
Am o ... (vezi toată discuția)
Cine e vinovat?
GenuEu
Proprietarul unui apartament de la etaj superior este obligat sa \"protejeze\" rufele puse la uscat de proprietarul apartametului de la etaj ... (vezi toată discuția)