avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imobil achizitionat pe cabinet de avocatura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imobil achizitionat pe cabinet de avocatura

Buna ziua. Detin un cabinet de avocatura si in 2009 am achizitionat un imobil.intrucat taxele sunt foarte mari,as vrea sa-l vand, cumparator sa fiu eu ca persoana fizica, iar pretul de vanzare sa fie mult mai mic decat cel de achizitie.Intrebarea mea este daca pot face vanzarea farab sa am probleme cu finantele publice.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 13:16, 4 Martie 2010
da.. se poate dar nu e asa simplu.. trebuie sa faceti o evaluare a imobilului are sa arate care este valoarea lui de piata acum.. si la valoarea aia vindeti nu mai putin atlfel intrati la bancruta frauduloasa.. multa bafta in demersul dvs
Bancruta frauduloasa este o sanctiune aplicabila administratorilor unei societati in faliment. Zic si eu. Cred ca mai degraba s-ar potrivi termenul de evaziune, desi ar fi cam greu de demonstrat acest lucru.
Pe de alta parte - imobilul achizitionat in 2009 nu cred ca si-a modificat valoarea de piata de asa natura incat sa fie nevoie de reevaluare. Dar la fel si valoarea neamortizata a imobilului nu s-a diminuat intr-atat incat sa puteti vinde la un pret "mult mai mic" decat cel din 2009.
Pretul de vanzare se stabileste liber, indiferent de valoarea de piata. Numai taxele de carte funciara se stabilesc obligatoriu in functie de valorile luate in calcul de notar.
Desigur, daca diferenta de pret este disproportionat de mare intre valoare si pret, se poate vorbi de evaziune fiscala (in niciun caz bancruta!).
Diferenta dintre valoarea unui imobil cumparat in 2009 si a unuia cumparat in 2010 este de cel putin 20% , poate chiar mai mult , pentru ca anul trecut ne iluzionam ca o sa iesim din criza , dar odata cu cresterea numarului firmelor insolvente foarte multe persoane au revenit cu picioarele pe pamant , presati fiind si de cheltuielile de intretinere in crestere ale imobilelor si de datoriile la banci .
andrapetrache a scris:

Buna ziua. Detin un cabinet de avocatura si in 2009 am achizitionat un imobil.intrucat taxele sunt foarte mari,as vrea sa-l vand, cumparator sa fiu eu ca persoana fizica, iar pretul de vanzare sa fie mult mai mic decat cel de achizitie.Intrebarea mea este daca pot face vanzarea farab sa am probleme cu finantele publice.


Eu cred ca ar trebui sa vorbiti mai intai cu un contabil si dupa aceea sa reveniti cu informatii.
De principiu, daca cheltuielile suportate pe firma sunt prea impovaratoare dreptul de a vinde la un pret rezonabil nu poate fi contestat.
Dar, pretul ar cam trebui stabilit pe baza unei expertize si nu vandut la un pret prea redus.
Care sunt acele taxe de care ati facut vorbire si la ce cuantum se ridica?

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Achizitie la pret supraevaluat de la persoana fizica acilro acilro Care este legea care defineste/interzice achizitia unor bunuri de catre un SRL de la o persoana fizica (care poate fi chiar administratorul firmei) la pret ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate amortizare beinaz a beinaz a In cazul in care se inchiriaza un autoturism, conform contractului de inchiriere, chiria este de 500 de lei pe luna.Dar constat ca amortizarea acestui ... (vezi toată discuția)
Asociatiile non profit FloreaElena FloreaElena Asociatia non profit care desfasoara o activitate de protectie a animalelor, are voie sa cumpere un animal ( cal) si sa incheie un contract de Vanzare - ... (vezi toată discuția)