avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cadastru
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cadastru

In Transilvania, la intabularea in CF nedefinitiva a imobilelor intravilan , OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara) cere suprapunerea/identificarea cu CF veche... #-o
Imi poate spune cineva ce act normativ, hotarare sau altceva reglementeaza/nu reglementeaza aceasta "cerere" a Oficiilor de Cadastru :-/
Va rooog:)

Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2007
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:56, 11 Ianuarie 2007
cum adica suprapunerea cu cf vechi? pentru admiterea cererii de intabulare este necesara si identificare imibilului cu un identificator unic, nr, topografic sau cadastral potrivit art. 48 din legea 7/1996, republicata
era vorba de imobil, in graba am scris gresit
:) multumesc, mda undeva in jurul acelui articol ( 5-10 articole) se vorbeste despre asta... dar nu e deloc clar sau mai corect nu e raportat la prezent! cu Lg 7 se pune la punct un Cadastru/Carte Funciara( pe care o numim "nedefinitiva") sunt reglementari de inscriere etc.

exista doua situatii( neprecizate in lg. dupa cate am citit io ) :
-imobile care au facut obiectul lg 18, lg 1 etc.
-imobile care nu au facut obiectul lg cu pricina

primele se inscriu in CF nedefinitiva lg7 si diverse ordine...
celelalte #-o raman in CF veche unde sunt inscrise de vreo 200 de ani ( cand vrei sa construiesti sa darami sa .... intri in contact cu statu' care iti cere nr cadastral dat de OCPI( adica te obliga numai atunci sa intri in rand cu lumea - documentatie masuratori taxe ) dar nr topo. ramane cel dat de "Austroungari" desi exista planuri cadastrale mai noi, te raportezi la hartile CF ( tot 200ani in urma))

intrebarea mea era: in cazul imobilelor care au facut obiectul lg18,1,etc. s-a eliberat Titlu de proprietate care la randul lor se impart in intravilan / extravilan. De ce daca in extravilan s-a DESFINTAT CF veche intabularea urmand cursul legal, in celalalt caz intravilan: desi se intabuleaza cu nr topo(nr parcela) din TP si nr cadastral OCPI si Planuri lg18, in PLUS se cere si o identificare cu CF veche!

aceasta identificare inseamna suprapunerea hartii CF ( 200 ani , or fi doar 150.....) cu planul cadastral 10-15 ani( facut cu ruleta) si masuratoarea actuala:( . In situatia cand comisia de fond funciar a primarie a pus in posesie dupa cum i-a taiat capu' ramane in raspunderea topografului sa desfinteze nr topo vechi, doar pt ca se "suprapun"( e legal) si etc...

.. e imens subiectu' dar acum recitind prima intrebare poate gasesc un raspuns:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terorizat de ancpi, cadastru vechi si nou bms bms Ma dispera astia de la OCPI, in 1996 s-a intabulat un teren in baza Titlului de Proprietate (L18/1991). Pe atunci se copia in cel mai bun caz o parte din ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan cf, primaria zice ca e extravilan crsmarius10 crsmarius10 Detin un teren care in CF apare ca si intravilan, am platit si impozit pe el ca si intravilan, cand s-a dus arhitectul sa ceara autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)