avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale activitate pe mai multe firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

activitate pe mai multe firme

Am o mare dilema ....... lucrez la o firma care are activitate fabricarea produselor alim. vegetale caen 1089, din noiembrie 2009 patronul a mai infiintat o firma cu aceeasi activitate in scopul de a trece o parte din activitate pe aceasta firma, dar nu sa si produca, numai ca comercializeze. Spuneti-mi va rog daca este corect aceasta procedura avand in vedere codul caen? Adica mai detaliat produsele fabricate sa le vanda la firma nou infiintata iar aceasta sa livreze marfa la o parte din clientii pe care ii are vechea firma si ca lucreze si cu furnizori, din cate am inteles ar vrea sa obtina niste fonduri nerambursabile si pentru acestea trebuie sa aiba activitate firma minim 6 luni. Sau dati-mi alte sfaturi cum ar fi cel mai corect sa se procedeze in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters79960 , utilizator 19:29, 23 Februarie 2010
Este corect, nu are nici o legatura cu codul caen.... Important este ca pe firma de pe care vinde acele produse ( e ca si cum in loc sa le vanda tot la o firma de a lui le-ar vinde unui magazin, nu?) sa aiba codul caen necesar vanzarii de produse alimentare, cred ca se numeste "comercializare " in titulatura caen.
In cazul care firma noua numai comercializeaza produsele de la firma veche,adica asigura doar desfacerea atunci ar trebui sa aibe autorizarea adecvata profilului de activitate dupa caz de comert En-Gros sau cu amanuntul.
1 daca la s.c. noua reiese din actele contabile ca produce atunci e ok,
2 daca s.c. numai comercializeaza si nu are si autorizarea necesara,nu este deloc bine si ar trebui a se face modificarile necesare.
imi pare rau ca nu am putut sa-ti raspund mai detaliat sau mai exact, poate imi dai mai multe imformatii si mai exacte.
daca ne zici ce domeni de activitate are firma autorizate atunci putem sa-ti raspundem mai exact. pot fi autorizate mai multe domenii de activitate.
de ex productie,fabricare, comert cu amanuntul sau en-gros si multe alte domenii de activitate iar in acest caz totul este ok.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ContSters79960, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma Voxaledana Voxaledana Buna ziua! Am o firma la care activitatea principala(pe certificatul de inmatriculare) este comert cu ridicata al pieselor si accesoriilor pentru ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri infiintare srl tdana24 tdana24 Buna ziua, am inceput formalitatile pentru infiintarea unui SRL-D si m-am impotmolit. Asadar am mai multe intrebari pe care vreau sa le adresez: 1.In ... (vezi toată discuția)
Cod caen lumifatu lumifatu Lucrez intr-o companie care comercializeaza produse petroliere (carburanti, uleiuri, benzinarii, etc.) Spuneti-mi va rog care este codul CAEN aferent acestei ... (vezi toată discuția)