As dori sa stiu daca in 2010 personalul contractual din primarii pot deveni functionari publici si pasii care trebuie urmati pentru a se realiza acest lucru , eventual o lege sau un art. care sa specifice asta.
Nu exista asa ceva din cate cunosc eu.
Daca doriti ca personalul contractual sa-l treceti pe functii publice....este altceva, dar nu se transforma posturile.
In caeste conditii:
-desfiintati posturile contractuale
-infiintati noi posturi de functionari publici corespondente celor contractuale
Permiteti-mi sa va contrazic: se poate! (tocmai am urmat respectiva procedura anul trecut, pentru un angajat din cadrul primariei noastre).
Se transmit la ANFp urmatoarele documente, insotite de o cerere pentru amiterea avizului favorabil traqnsformatii postului de contractual in functia publica clasa....gradul...treapta de salarizare..., in baza art. 111 din legea 188/1999:
- copie a fisei postului angajatului contractual (din care trebuie sa rezulte ca indeplineste atributii de putere publica, asa cum sunt ele definite in art. 2 din legea 188/1999);
- copie a diplomei de studii a angajatului, in care sa rezulte ca sunt indeplinite conditiile pentru ocuparea functiei publice in cauza (atentie, daca a fost angajat pe studii medii si intre timp a absolvit facultatea, de ex, se trimite diploma de bacalaureat si reincadrarea se face pe o functie publica clasa III, daca nu s-a facut o eventuala promovare cat a fost contractual);
- copie CI;
- un tabel din care sa rezulte: numele si prenumele persoanei in cauza, postul detinut in prezent, salariul de incadrare, functia publica propusa spre a fi ocupata prin transformare, salariul de incadrare al functiei publice respective.
Dupa emiterea avizului ANFP, modificati organigrama prin HCL si dati dispozitie de transformare a postului.