depinde daca a mai savarsit fapte penale, acesta se poate alege cu o pedeapsa cu executare, daca este "incepator" poate primi o pedeapsa fara executare.
important este sa acopere prejudiciul creat, sa va restituie masina. ar fi o circumstanta atenuanta pt el. daca vreti sa-l scapati, puteti zice politiei, ca a fost pusa in aplicare, o gluma mai veghie de-a lui...poate merge asa.
Daca isi angajeaza un avocat priceput in a pune pe ganduri instanta poate primi o pedeapsa cu suspendare.
Daca merge cu un avocat care sa il apere cumva necorespunzator va ajunge dupa gratii, ca sa fiu mai explicit.
Dvs. nu veti nimic pentru ca sunteti considerat victima.
avocat Claudiu Lascoschi
tipul mai are un proces in desfasurare , infractiuni privind circulatia pe drumurile publice, a circulat fara permis si a fost prins.
nu, nu o sa declar ca a fost o gluma pentru ca el a declarat in decalartia lui ca i-am dat eu masina, deci ca a luat-o cu stiinta mea, lucru ce nu sa intamplat.
ma intereseaza , fara sa mai declar absolut nimic in plus fata de ce am declarat pana acum, daca mi se poate intampla ceva mie dpdv penal, eu fiind parte vatamata, si daca e posibil sa ia pedeapsa cu suspendare sau amenda.
masina a fost recuperata in acea zi dupa 30 de minute.
multumesc!
Chestia cu gluma ii dadea sanse la suspendare daca era bine pusa in practica dar daca mai are si alte dosare penale s-a cam dus.
Totusi cu avocat platit sa il apere tare poate sa ajunga la suspendare.
Cu avocat care il apara relativ bine, ia cu executare.Parerea mea.
Depinde foarte mult si cum percepe instanta situatia, dar depinde si cum explica avocatul...
Dvs. trebuie sa va mentineti declaratiile...
avocat Claudiu Lascoschi
Din nefericire,"prietenul" dvs.tocmai a savarsit ,cel putin doua infractiuni,cea de furt calificat,prev.de art.208-209 lit.e(loc public)si g(in timpul noptii) c.pen(sanctionabila cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani),conducere fara permis,prev.de art.78 c.rut(sanctiune de la 1 an la 5 ani) si posibil,conducere sub influenta bauturilor alcoolice(ramane de vazut daca i-a fost recoltata alcoolemia sau daca este doar contraventie in functie de valorile acesteia),toate cu aplicarea disp.art.33 lit.a c.pen(concurs real de infractiuni)si 41 al.2 c.pen(infractiune continuata).
Puteti invoca cele aratate de distinsa d-na avocat,pentru a va ajuta prietenul,dar nu cred sa aveti sanse sa fiti convingator in fata anchetatorilor,mai ales avand in vedere ca persoana respectiva are cam multe la activ.
Pana la urma s-ar putea,dat fiind faptul ca ati consumat si dvs.bauturi alcoolice,fapta lui ,s-ar putea sa va fi salvat pe dvs.sa conduceti masina in acea stare si sa va fi prins ulterior.
Eu cred ca ar trebui sa spuneti adevarul si ar putea ca pana la urma"prietenul" dvs.sa beneficieze de o pedeapsa mai blanda,desi este cam greu de crezut.Decarati in calitate de parte vatamata,ca nu va constituiti parte civila ,prejudiciul fiind acoperit odata cu restituirea autoturismului sustras