avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme asociatie de proprietari

Buna ziua,

vreau sa stiu daca exista o lege prin care locatarii unui bloc sa fie constransi pt a participa la reparatiile scarii. In cazul nostru, este vorba de plafonul blocului care s-a deteriorat in timp si nimeni nu a luat nici o masura. La etajul 4 exista 5 fam care traiesc in conditii precare, a intrat apa in izolatie si s-a format mucegaiul, ceea ce conduce la boli de plamani, deteriorarea locuintelor si a bunurilor, nemaivorbind de faptul ca intr-unul din ap. locuieste si un copil a carui sanatate este in pericol.
Ce demersuri legale se pot lua impotriva vecinilor si a asociatiei de proprietari? O persoana din scara a adunat bani de la oameni pt sarpanta insa nu s-a realizat nimic si a depus suma intr-un cont bancar pe numele dansei. Aceasta locatara este in drept sa constanga locatarii pt a-i da bani, in conditiile in care nu reprezinta asociatia de proprietari ci este o simpla pers fizica cu drepturi si obligatii egale.
Cel mai recent răspuns: isabella2018 , utilizator 18:58, 3 August 2020
Reparatia terasei se face de catre asociatia de proprietari care si strange fondul necesar acelei lucrari.
Pentru sarpanta trebuie autorizatie de constructie, daca blocul nu a avut un asemenea acoperis initial (din constructie).
Banii pentru orice reparatie in bloc nu se strang de catre o persoana fizica si cu atat mai mult nu se depun in cont personal.
pentru autorizatia de constructie e nevoie de acordul a 100% din locatari?
ce se intampla daca un proprietar e plecat din tara si are in chirie o familie?
poate semna acesta in locul lor.
care sunt prevederile legale incalcate de persoanele de mai sus referitor la vanzare si strangerea de bani cu depunere in cont personal? Va multumesc!
Ca sa va putem da un sfat pertinent trebuia ca dvs. sa prezentati problema coerent si clar!
Prima data intrebati de plafon, a doua oara intrebati de autortizatie de constructie(desi vi s-a spus ca acest document este necesar pentru sarpanta!).
Nu vad legatura intre acordul proprietarilor si emiterea Autorizatiei de constructie!
Pana la urma care-i intrebarea?
Locatarii apartamentului inchiriat pot semna in locul proprietarului daca au o imputernicire/procura incheiata la notar.
Respectiva persoana nu cred ca a "constrans" vecinii sa dea acei bani ci acestia i-au dat de bunavoie. Acest lucru nu are nimic a face cu Asociatia sau L230 ci poate fi o speta de Drept Civil sau chiar Penal.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
Presedintele, utilizator
Un chirias nu poate semna in numele proprietarului.

Strangerea banilor de catre o persoana si depunerea acestora in cont personal, in sine nu este fapta ilegala daca este facuta cu acordul persoanelor in cauza.
Nelegala este procedura pentru ca reparatia se face de catre asociatie si banii se depun in contul asociatiei pana la pornirea lucrarilor. Asa....ce faceti daca persoana respectiva nu mai recunoaste ca i-ati dat bani sau se muta cu banii locatarilor cu tot?

Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
elga50, moderator
nu toti proprietarii sunt de acord cu acoperisul si fara acordul tuturor nu se elibereaza autorizatia de constructie.
s-a ramas la solutia cu hidroizolatia dar intrebarea e daca e legal sa se faca ocolind asociatia? adica cu banii stransi de locatari separat...
firma care va veni sa faca hidroizolatia poate incheia contract cu o persoana fizica proprietar in bloc sau e musai contract prin asociatie, cu garantie cu tot ce trebuie.

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis bloc georgep-panciu georgep-panciu Buna ziua, pot da in judecata asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc avad in vedere ca banii pentru repararea acoperisului blocului au fost ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de la casa scarii eduardpetcu eduardpetcu Buna ziua. Asociatia de proprietari are obligatia legala de a repara acoperisului casei scarii revine blocului? (vezi toată discuția)