avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua! eu sunt elena . am o intrebare despre succesiunea dupa tatal meu.
suntem trei frati, mama si baiatul fratelui meu decedat. cel din urma a facut o procura unei matusi [sora vitrega a mamei lui] cu care noi nu putem discuta normal.intrebare: cum putem noi sa refuzam prezenta acestei matusi la notar sau la tribunal daca este cazul
Cel mai recent răspuns: elena van geneijgen , utilizator 20:29, 26 Februarie 2010
nu puteti refuza prezenta acelei persoane, mandatata expres in acest sens. in respectiva procura, banuiesc ca scrie foarte clar, intinderea mandatului incredintat de mostenitor.
Simplu, in vritutea legii, matusa nu are drept la succesiunea tatalui dvs. Cel mult poate dobandi darin urma succesiunii, partea care-i revine fiului fratelui dvs, decedat. Puteti sa o indepartati prin plata unei sulte, la notar sau in instanta, daca nu va intelegeti.
Verifica daca este speciala pentru instata si succesiune, daca este nu ai ce sa ii faci
buna ziua!
nu prea exista aceasta posibilitate, va trebui sa o suportati si sa gasiti un numitor comun in discutii.
succes!
inteleg. pe ea o suportam numai ca ea are alte interese decat nepotul nostru. si daca noi o chemam in instanta avem foarte mult de pierdut?
prima data nu s-a prezentat la notar . eu si sora mea venim de fiecare data la notar din olanda in romania

asta ne incurca foarte mult suntem in impas nu stim ce pasi sa urmam credeti ca un proces este inevitabil?

Alte discuții în legătură

Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
X a decedat in 1989. x nu avea copii, nici parinti in viata la ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X a decedat in 1989. X nu avea copii, nici parinti in viata la data decesului. S-a dezbatut succesiunea dupa X, mostenindu-l in cota de 1/2 sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)