avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... X a decedat in 1989. X nu avea copii, nici parinti in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

X a decedat in 1989. X nu avea copii, nici parinti in viata la ...

X a decedat in 1989. X nu avea copii, nici parinti in viata la data decesului. S-a dezbatut succesiunea dupa X, mostenindu-l in cota de 1/2 sotia supravietuitoare (Y) si fratele (Z).
Z (care intre timp a decedat), avea un fiu XX.
Y, sotia supravietuitoare a lui X a facut un testament la notariatul de stat in 1990 prin care ii lasa bunurile mobile si imobile lui XX (nepotul de frate al fostului sot). Intre timp au decedat si Y (matusa lui XX care nu avea la data decesului copii, parinti, frati in viata) si Z.
XX a dezbatut succesiunea dupa tatal sau, Z. Trebuie sa dezbata succesiunea si dupa matusa Y, avand in vedere ca are testament autentic facut de matusa?
multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:52, 10 Martie 2021
Da. Testamentul nu este act de proprietate.
Trebuie dezbătută succesiunea după Y.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Obtinere testament vechi Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Buna ziua, De unde/cum poate fi obtinuta o copie a unui testament intocmit la inceputul anilor \'90? X este nepotul de frate al defunctului Y. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)