avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere testament vechi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere testament vechi

Buna ziua,
De unde/cum poate fi obtinuta o copie a unui testament intocmit la inceputul anilor '90? X este nepotul de frate al defunctului Y. Dupa decesul lui Y, care nu a avut copii, sotia supravietuitoare a lui Y a facut un testament in favoarea lui X.
X nu mai gaseste testamentul si nici nu are vreo copie a unui act de identitate al lui Y ori al sotiei lui Y, intre timp decedata si ea.
X are doar numele unchiului decedat, data nasterii si data decesului.
In concluzie, cum/de unde ar putea obtine X informatii despre succesiunea dupa Y/copie dupa testament. X isi aminteste doar ca testamentul a fost facut la judecatorie in anii '90.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:50, 17 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testament în formă mistică!? Mira-m-aș! În teorie, am auzit ...(Această formă testamentară era prevăzută în Codul civil de pe vremea lui Cuza. Codul civil de la 1864 a fost în vigoare până la 1.10.2011).

Probabil își amintește despre vreun testament în formă autentică - testament autentificat de un fost notariat de stat. (nu „făcut la judecătorie”).

Dacă are data decesului, ar putea să obțină certificatul de deces. Cu certificatul de deces ar putea să afle dacă s-a dezbătut succesiunea după Y, etc. Arhiva fostului notariat de stat se găsește la camera notarilor publici de la locul ultimului domiciliu al defunctului.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - testament adevar2014 adevar2014 Speta este urmatoarea: O persoana X isi face testament in spital inainte de deces cu o zi. X este casatorit a doua oara nu are copii nici din prima si nici ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! in urmatoarea situatie ,cine are drept la mostenire ... Afm04 Afm04 Buna seara ! In urmatoarea situatie ,cine are drept la mostenire : X si Y (strabunicii) au avut 5 copii . Proprietate (X si Y) act de vanzare -cumparare ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire vacanta leusan leusan Se stie ca in lipsa mostenitorilor ,mostenirea devine vacanta si trece in proprietatea statului. Dar in aceasta situatie cine poate sesiza autoritatile ... (vezi toată discuția)