avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! In urmatoarea situatie ,cine are drept la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! In urmatoarea situatie ,cine are drept la mostenire ...

Buna seara !
In urmatoarea situatie ,cine are drept la mostenire :
X si Y (strabunicii) au avut 5 copii .
Proprietate (X si Y) act de vanzare -cumparare casa plus teren aferent.
Dupa moartea lui Y (strabunica) el ,,strabunicu(X) despagubeste totii copii(dezbatand succesiunea la notar exista chitante ),ramanand el propietar.
Intocmeste un testament la notar pentru unul din fii si Nora sa ,ca dupa moartea lui ,toata averea SA le ramana lor .Acestia ( ramanand in casa mentionata)nu dezbat mostenirea dupa decesul lui X ,trec anii ,in anul '98 unul din copii deschide succesiunea .Cel care a ramas in casa ,este decedat ('93),ramanand doar sotia si 2 copii.
La notar nu se inteleg spunand ca testamentul este fals,insa notarita emite certificate de mostenitor ,cu cota ce le revine fiecaruia ,de specificat ,ca apare si cel decedat( '93) pe certificatul de mostenitor cu cota testamentara ,atat el Cat si sotia lui .
Dupa aceasta succesiune ,sotia lui continua la aceeasi adresa ,are grija de casa ,impozit la zi ,nu a venit nimeni SA revendice nimic Sau SA plateasca vreun impozit .toti au lasat asa .dupa cativa ani(30) (toti copii lui X si Y au decedat),,fiica celor doi mostenitori testamentari,deschide proces in instanta ,chemand pe totii copii ( nepotii lui X-Y ,9 la numar ) in judecata ,nici unul nu cedeaza , toti vor o parte ,mi se pare normal SA vrei.??!?!!! Se tot amana procesul ca nu depun actele ,Au fost somati de f multe ori ,se amana cauza ,avem un avocat ,dar nu stim daca e in regula? Exista o alta cale de a i soma SA depuna actele de stare civila? Noi am incercat dar nu putem ,ca nu avem acces ,fiind PF.,nici avocatul nu reuseste ,ca sunt date personale si se aplica legea protectiei datelor .ce ar trebui SA facem in acest caz ,complicat ,larg si fara raspunsuri concrete .va multumesc pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Succesiune - testament adevar2014 adevar2014 Speta este urmatoarea: O persoana X isi face testament in spital inainte de deces cu o zi. X este casatorit a doua oara nu are copii nici din prima si nici ... (vezi toată discuția)
Succesiune Corina89 Corina89 Buna seara. Aveam asa: 1. X moare 1992-declarata decedata in 2017( fara mostenitori) lasa testament in favoare lui y, care si ea decedeaza. Y are doi copii( ... (vezi toată discuția)