avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara. Aveam asa:
1. X moare 1992-declarata decedata in 2017( fara mostenitori) lasa testament in favoare lui y, care si ea decedeaza. Y are doi copii( asta mai putin relevant).

Notarul nu stie sigur daca fiind testament face succesiunea direct pe numele celor doi copii ai lui Y sau de pe X pe Y intai. Din cate am inteles si stiu, o persoana decedata nu poate fii impropietarita....acum mare dilema. Daca stiti sau nu ceva pareri ar fii bine venite.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:37, 6 August 2019
Ba poate. Este cazul copiilor postdecedati.
Se numeste moștenire succesivă.
In speță avem o moștenire testamentară,urmată de o succesiune legală.
Ba poate. Este cazul copiilor postdecedati.
Se numeste moștenire succesivă.
In speță avem o moștenire testamentară,urmată de o succesiune legală.
stiu ca este succesiva. Dpoar ca n-a mai avut un asemenea caz si chiar nu stie cum sa procedeze sa fie sigura ca este legal. Stiu ca este succesiva :D. Multam fain de raspuns
Nu e nimic greu. Sa dezbată succesiunea testamentară, moștenitor fiind legatarul, apoi succesiunea acestuia.
E cel mai clar și babeste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - testament adevar2014 adevar2014 Speta este urmatoarea: O persoana X isi face testament in spital inainte de deces cu o zi. X este casatorit a doua oara nu are copii nici din prima si nici ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa matusa si unchi: sora (fara copii) a mamei a ... erriss erriss Succesiune dupa matusa si unchi: Sora (fara copii) a mamei a facut testament in favoarea sotului (unchi). De-asemenea si el ei, functie de care decedeaza ... (vezi toată discuția)