Ce intelegeti prin "in mod normal"? deci angajatorul este obligat sa dea diurna (diurna echivalenta cu "bani de buzunar", restul cheltuielilor fiind platite de angajator) ?
Personalului trimis in strainatate in conditiile prezentei hotariri i se acorda in strainatate:
a) o indemnizatie zilnica in valuta, denumita in continuare diurna, in vederea acoperirii cheltuielilor de hrana, a celor marunte uzuale, precum si a costului transportului in interiorul localitatii in care isi desfasoara activitatea;
b) o suma zilnica in valuta, denumita in continuare plafon de cazare, in limita careia personalul trebuie sa-si acopere cheltuielile de cazare.
Dupa cum am zis cheltuielile de hrana, transport, cazare sunt platite de angajator. Mai ramane "a celor marunte uzuale". Din asta sa inteleg ca este obligat?
Da, este ob ligat sa va acorde diurna zilnica chiar daca suporta acele cheltuieli pe care oricum era obligat sa vi le deconteze in cazul in care dvs ati fi suportat aceste cheltuieli.
Diurna externa
econo
In cazul unui angajat care este delegat in Germania pentru semnarea unui contract cum se acorda diurna daca aduce factura de cazare (3 zile)? (vezi toată discuția)
Concediere
acasa.v
buna ziua am si eu o nelamurire . Lucrez la o firma si sant trimis frecvent in delegatie in strainatate pe o perioada de min. 5 zile si in functie de ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna
SSFF
Buna seara,
Va rog mult sa imi spuneti daca o firma care trimite personal sa lucreze in UE (sau in alta localitate din tara) si asigura angajatilor ... (vezi toată discuția)