avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a murit anul trecut(are 2frati morti si 2nepoti). Inainte sa moara a facut un testament la notariat in care spune ca lasa toata averea sa unchiului. Unchiul nu a facut succesiunea dupa matusa. Unchiul are 4frati, din care unul in viata si mai multi nepoti. Intrebarea mea este:1. cand se face succesiunea dupa matusa trebuie sa vina si rudele ei? 2. dupa ce moare unchiul cine trebuie sa vina la succesiune? 3. Imi este de folos testamentul pe care l-a facut unchiul?
Multumesc!
Indiferent de forma in care este redactat , daca sunteti desemnata legatar universal atunci testamentul suna pur si simplu asa : X in calitate de testator il desemneaza pe Y ca si legatar universal al intregii sale averi.
Insa nu trebuie sa uitati ca testamentul va putea fi atacat in instanta dupa decesul unchiului dvs deoarece , daca va lasa toata averea sa , este clar ca mostenitorii rezervatari nu vor mai culege nimic si , ca atare , le este incalcat dreptul la rezerva succesorala!
Buna seara,
Revin la discutia anterioara: din pacate unchiul meu a murit, dar am ascultat sfatul dvs si a facut un testament olograf(unchiul). Si acum intebarea: In afara de mine care am testamentul olograf, mai participa cineva la succesiune? (matusa a murit anul trecut si a facut un testament la notar in favoarea unchiului. Ea are 2 frati decedati si 2 nepoti. Unchiul a murit luna trecuta si nu a facut succesiunea dupa sotia sa. El are 4 frati din care 3 decedati si unul in viata. Fiecare frate are cate 2-3 copii,cam vreo 10 nepoti. Eu sunt fiul unuia dintre nepoti. Unchii nu au avut copii, iar parintii lor sunt decedati.
Multumesc!
nu. mergeti la un BNP si incepeti formalitatile.
Buna ziua,
Acest testament olograf poate fi atacat de cineva - fratele care este in viata sau vreunul din nepoti?
Multumesc!
Buna ziua,
La o intrebare anterioara am vazut ca acest testament poate fi atacat de mostenitorii rezervatari. In cazul meu cine sunt mostenitorii rezervatari?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Testament RAD  EMIL RAD EMIL o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)