avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale proprietate persoana juridica radiata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

proprietate persoana juridica radiata

Salut,

As vrea sa stiu ce se intampla cu o proprietate ( imobil+teren ) detinuta de o persoana juridica care a fost radiata de ONRC pe motiv de expirare durata societate.
Mai ales ce se intampla avand in vedere ca actionarul unic este persoana straina si din cate stiu nu are dreptul sa detina terenuri ca pers. fizica.

Multumesc,
Mircea
Cel mai recent răspuns: mhulea , utilizator 07:55, 21 Decembrie 2006
Deschide un proces pentru daune >>> se judeca in lipsa >>> castigi >>>iei legatura cu lichidatorul si cu un executor >>>> impartim?? B-)
Intre timp avand mai multe informatii problema mea se rezuma acum la cine este de fapt proprietarul de de drept al respectivei proprietati avand in vedere ca:
1. In Mai 2005 pers. juridica a fost dizolvata din oficiu cf. Art. 30 din L359/2004
2. In Apr 2006 pers. juridica a fost radiata din oficiu cf. Art. 31 din L359/2004

Initial in L359/2004 alin. 7 al articolului 31 spunea ca bunurile sunt considerate abandonate, insa intre timp a aparut legea 360 pentru modificare L359 si modifica exact alin. 7 din art. 31 astfel incat bunurile revin asociatilor ( modificarea insa a aparut in septembrie 2006 deci dupa radiere! )
( la fel de interesant este si ca asociatii sunt cetateni straini care nu au dreptul sa detina teren si proprietatea include cota indiviza de teren )

Nu se aplica legea care era valabila la momentul radiarii? ca doar cf. legii a fost facuta radierea... se poate deduce atunci ca respectivul apartamentul nu mai are proprietar?
( cf. directiei de impozite si taxe mi-au spus ca daca firma a fost radiata atunci o radieaza si ei din evidente si mai mult se sterg toate datoriile care le aveau.. )
Poate afirma cineva clar cine este proprietar de drept?
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2006
mhulea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau declar insolventa adrianmatei adrianmatei buna ziua,poate sa mi spuna cineva care sant pasi insolventei si durata (vezi toată discuția)
Faliment belvedere belvedere am o firma cu multe datorii.as putea sa o dau in faliment?si care ar fi pasii? (vezi toată discuția)
Inceperea procedurii de insolventa ContSters109653 ContSters109653 1. Care sant primii pasi de facut ? 2. Facturile emise mai poarta TVA ? 3. Documente ce trebuie prezentate lichidatorului 4. Alte informatii de care ... (vezi toată discuția)