As vrea sa stiu ce se intampla cu o proprietate ( imobil+teren ) detinuta de o persoana juridica care a fost radiata de ONRC pe motiv de expirare durata societate.
Mai ales ce se intampla avand in vedere ca actionarul unic este persoana straina si din cate stiu nu are dreptul sa detina terenuri ca pers. fizica.
Intre timp avand mai multe informatii problema mea se rezuma acum la cine este de fapt proprietarul de de drept al respectivei proprietati avand in vedere ca:
1. In Mai 2005 pers. juridica a fost dizolvata din oficiu cf. Art. 30 din L359/2004
2. In Apr 2006 pers. juridica a fost radiata din oficiu cf. Art. 31 din L359/2004
Initial in L359/2004 alin. 7 al articolului 31 spunea ca bunurile sunt considerate abandonate, insa intre timp a aparut legea 360 pentru modificare L359 si modifica exact alin. 7 din art. 31 astfel incat bunurile revin asociatilor ( modificarea insa a aparut in septembrie 2006 deci dupa radiere! )
( la fel de interesant este si ca asociatii sunt cetateni straini care nu au dreptul sa detina teren si proprietatea include cota indiviza de teren )
Nu se aplica legea care era valabila la momentul radiarii? ca doar cf. legii a fost facuta radierea... se poate deduce atunci ca respectivul apartamentul nu mai are proprietar?
( cf. directiei de impozite si taxe mi-au spus ca daca firma a fost radiata atunci o radieaza si ei din evidente si mai mult se sterg toate datoriile care le aveau.. )
Poate afirma cineva clar cine este proprietar de drept?