avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doua contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doua contracte de munca

buna ziua

daca sotul meu este angajat cu contract de munca de 40 de ore /saptamana si doreste cel de-al doilea job, in paralel cu primul, tot cu contract de munca de 40 ore/ saptamana... se poate, dpdv legal?
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 11:22, 25 Februarie 2010
Nu se poate un al doilea contract cu inca 40 ore.Sa isi faca cu timp partial( 4 ore pe zi sau 2 ore pe zi sau 1 ora pe zi).poate ajunge la 40 ore eventual cu ore suplimentare.Timpul total de lucru pe zi este de maxim 12 ore,de aceea v-am spus de contractul cu timp partial.
va multumesc pentru raspuns
daca face contract de munca pe 20 de ore... si va avea si 20 de ore suplimentare saptamanal ... aceste ore suplimentare se vor trece in cartea de munca sau contract, sau vor putea fi dovedite doar prin fluturasii de salar sau adeverinta de la locul de munca?
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
aissela, utilizator
Codul muncii nu interzice incheierea mai multor CIM-uri. Si nici nu prevede o norma max de lucru/saptamana.
Deci, sotul dvs poate incheia 2 CIM cu cate 8 ore/zi. Daca are putere de munca si se poate achita de sarcinile a 2 job-uri este f bine.

Daca ar incheia CIM cu timp partial NU are voie sa faca ore suplimentare.
″Art 13 codul muncii (3) - Persoana fizica dobandeste capacitatea de a incheia contracte individuale de munca in calitate de angajator din momentul dobandirii capacitatii depline de exercitiu.″ (O.U.G. nr. 65/2005)

legea nu specifica cate cim, sau dreptul de a lucra 8 ore/zi la un singur angajator...

Problema este a angajatului, daca semneaza 3 - 4 cim cu 8 ore/zi la diferiti angajatori, cum isi imparte timpul de lucru?

codul muncii iti permite sa ai cate cim doresti...
am mai citit putin pe net si intr-adevar nu se specifica niciunde ca nu ai voie sa ai mai multe cim cu norma intreaga, atata timp cat sunt la angajatori diferiti, doar ca in cartea de munca nu va fi trecut decat contractul de baza, pentru celalalt eliberandu-se adeverinta de vechime

multumesc tuturor pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Cate contracte de munca pot incheia concomitent? anonim anonim Lucrez la una dintre firmele unuia dintre membrii familiei, in sensul ca ma ocup de afaceri, dar nu ma duc propiu-zis la birou, desi am incheiat contract ... (vezi toată discuția)
Cate ore de munca pot lucra intr-o luna? gbrlen gbrlen Conform codului muncii nu poti depasi 48de ore de munca pe samtamana. Eu sunt angajata ca profesor, am norma didactica de 20 de ore(efectiv la clasa), dar pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca maria6009 maria6009 Buna ziua, De curand am primit o oferta de munca convenabila si nu vreua sa o refuz, dar nici nu vreau sa renunt la jobul meu actual Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)