avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CATE CONTRACTE DE MUNCA POT INCHEIA CONCOMITENT?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CATE CONTRACTE DE MUNCA POT INCHEIA CONCOMITENT?

Lucrez la una dintre firmele unuia dintre membrii familiei, in sensul ca ma ocup de afaceri, dar nu ma duc propiu-zis la birou, desi am incheiat contract individual de munca pentru durata de 8 ore! Acum mi-am gasit de lucru cu adevarat si ma ma intereseaza cate contracte de munca pot incheia concomitent? Respectiv mai pot incheia un contract individual de munca cu durata normala de lucru de 8 ore /zi in cazul in care eu am deja un astfel de contract? Cum va opera inscrierea in cartea de munca? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romica , utilizator 00:00, 24 August 2004
nu cred ca exista o limita de numar al cim incheiate. Cred ca limita se stabileste in functie de nr. de ore lucrate. In principiu 8h/zi 40/sapt ... cu ore suplimentare maxim 48h/sapt cu mici exceptii (vezi codul muncii)
nu am intalnit un nr.maxim de contracte.
La 2 h durata minima de munca pt. contractele cu timp partial ar putea exista un nr maxim de 4.
parerea mea
Trebuie sa fie un singur angajator la care ai contract de 8 ore. Acolo este functia ta de baza si de acolo primesti fisa fiscala 1. Restul sunt contracte cu timp partial, respectiv fisa fiscala 2. La incheierea celor cu timp partial trebuie sa prezinti adeverinta de la functia de baza. Si apoi tinand cont ca ziua are 24 ore, cate contracte crezi ca poti incheia? Cunosc cazuri unde exista cotracte incheiate in asa fel incat timpul de lucru este de la ora 5 la ora 20. Dar terbuie sa poti efectiv sa demonstrezi ca ai timp sa ajungi de la un loc de munca la altul, iar programul sa fie in asa fel incat sa nu bata la ochi. Daca acest nou job este ceea ce ai visat, transforma-l pe celalalt in timp partial si incadreaza-te aici cu functia de baza.
Trebuie sa va alegeti angajatorul unde aveti functia de baza, si acela va face inscrierea in carnetul de munca.
Discutii au aparut in privinta corelarii art. 35 alin (1) cu art. 111 alin. (1) din Codul Muncii - adica, daca durata maxima legala a timpului de munca ce nu poate depasi 48 de ore/saptamana se refera numai la activitatea prestata la acelasi angajator in baza unui singur CIM, sau la activitatea desfasurata in baza mai multor CIM (caz in care s-ar putea cumula doar CIM-uri cu timp partial). Eu consider ca daca norma din art. 35 alin. (1) nu distinge ce tipuri de CIM pot fi cumulate, mai mult, precizand ca "orice salariat" are dreptul de a cumula mai multe functii, puteti cumula inclusiv 2 CI-uri cu norma intreaga.
Numarul de CIM-uri nu este leimitat de Codul muncii si nici nu prevede ca CIM cu timp partial nu poate fi de 8 ore, singura problema la CIM cu timp partial este faptul ca nu poti avea ore suplimentare.
Cumulate toate CIM-urile nu pot depasi 24 ore/zi [addsig]
Cine imi calculeaza mie cat inseamna durata timpului de munca prin cumularea CIM-urilor? ITM-ul are evidenta CIM-urilor incheiate de un anumit angajator nu pentru fiecare salariat in parte, iar adm. financiara e interesata de veniturile mele si nu de nr. de CIM-uri incheiate.

Alte discuții în legătură

Rugaminte-cumul de functii Daliborka Daliborka Buna ziua va rog imi puteti explica, un director general al unei firme, poate fi si director vanzari? sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
2 contracte de munca full time dan_pal dan_pal Buna ziua, Am un contract de munca full time la o firma si de ceva vreme m-am mai angajat la o alta firma pe un proiect european (full time cu durata fixa 2 ... (vezi toată discuția)
Program de munca Stanci Stanci Poti munci la doua societati la fiecare opt ore? (vezi toată discuția)