avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Facilitati angajare someri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Facilitati angajare someri

Buna ziua!

Ce stiti despre proiectul de lege ce vizeaza acordarea de facilitati angajatorilor care angajeaza someri? Informatiile din presa nu se prea potrivesc unele cu altele. As dori sa discutam pe subiectul asta.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: madina71 , utilizator 17:15, 4 Octombrie 2010
Se pare ca Guvernul a aprobat, printr-o Ordonanta de Urgenta, facilitati care vor fi acordate angajatorilor care incadreaza in munca someri. Firmele vor fi scutite jumatate de an de plata contributiilor sociale pentru noii angajati.

Potrivit Ordonantei de Urgenta, angajatorii care incadreaza in munca someri, in cursul anului 2010, vor putea beneficia, pe o perioada de 6 luni, de scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale aferente somerilor incadrati, datorate de angajatori potrivit legii.

Conditiile pe care angajatorii trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de aceste facilitati sunt de a incadra, indiferent de tipul contractului, persoane din randul somerilor pe locuri de munca nou create, nu vacante, si de a mentine in activitate pe o perioada de cel putin 12 luni de la data angajarii.

Angajatorii vor beneficia de scutirea la plata a contributiilor de asigurari sociale aferente somerilor daca angajeaza persoane provenind din randul somerilor inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca cu minimum 3 luni inaintea deciziei de angajare si care nu au avut raporturi de munca cu respectivii angajatori in ultimele 6 luni premergatoare angajarii.
Facilitati exista si acum prin legea 76/2002 dar "scartaie" din cauza lipsei fondurilor. Nu de facilitati ducem lipsa ci de punerea lor in practica. Situatia economica nu este stabilizata ceea ce ma face sa cred ca angajatorii vor avea retineri avand in vedere conditia mentinerii contractului de munca o anumita perioada.
Multumesc!
Bineinteles ca exista si chestii mai ciudate. Cel mai ciudat lucru este ca nu exista, sau, cel putin nu am gasit vreun termen pentru de la care va fi valabila legea. Noi chir facem niste angajari si nu stim ce sa facem, daca are rost sau nu sa asteptam avand in vedere faptul ca unii din cei sectati sunt someri de mai mult de trei luni.

Multumesc.
clio06 a scris:

Se pare ca Guvernul a aprobat, printr-o Ordonanta de Urgenta, facilitati care vor fi acordate angajatorilor care incadreaza in munca someri. Firmele vor fi scutite jumatate de an de plata contributiilor sociale pentru noii angajati.

Potrivit Ordonantei de Urgenta, angajatorii care incadreaza in munca someri, in cursul anului 2010, vor putea beneficia, pe o perioada de 6 luni, de scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale aferente somerilor incadrati, datorate de angajatori potrivit legii.Ati putea sa-mi dati si mie va rog, numele OUG la care faceti referire?

Vreau sa angajez un somer aflat in evidenta de 4 luni pe un post nou creat, societate nou infiintata. Mai pot beneficia de subventia de1 salariu minim brut timp de 12 luni sau art. respectiv (84) din legea 76 a fost abrogat?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
madina71, utilizator

~ final discuție ~