avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva

Buna ziua,

In data de 11-02-2010 a fost inregistrat contractul la ITM (durata determinata 3 luni).

Astazi 25-02-2010 sunt instiintat verbal de catre director ca firma s-a razgandit si ca doreste sa ne despartim.

Se vehiculeaza ideea de concediere pe motive ce nu tin de angajat (restructurare de post) cu acordarea unui salariu compensatoriu.
Pe langa faptul ca sunt socat de veste, se pare ca firma vrea sa scurteze perioada perioada de preaviz antedatand (cu 1 saptamana), aceasta decizie.

Va rog sa-mi spuneti, ce ar trebui sa fac. Functia pe care o detin este de Business Development Manager. Multumesc anticipat

Edit: rog un moderator sa mute postul la sectiunea corespunzatoare, am deschis din greseala la o alta sectiune, multumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
savulescu_bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: savulescu_bogdan , utilizator 09:30, 2 Martie 2010
Asteptati sa primiti decizia dupa care, functie de perioada de preaviz acordata precum si de motivul care este invocat in cuprinsul acesteia, pentru motivarea desfacerii cim, nu aveti alta cale de cat sa o contestati in istanta ( Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu. Contestatia este scutita de taxa judiciara de timbru ).
Exista posibilitatea ca aceasta decizie sa nu-mi fie prezentata decat verbal si sa ajunga la itm, fara ca eu sa o vad ?

Cum este obligat angajatorul sa dovedeasca ca mi-a prezentat aceasta decizie de concediere, asa cum prevede legea ? (trebuie sa semnez pe ea ca am luat la cunostinta, sa dau o declaratie, etc)

Multumesc anticipat !
Daca nu v-o comunica e nula!
Acest lucru l-am intrebat in postul anterior:

cum trebuie sa o comunice verbal sau scris ? In cazul in care o primesc scris, trebuie sa semnez ca am luat la cunostinta ?

daca refuz sa semnez, ce dovada are angajatorul ca mi-a comunicat decizia (in cazul in care este antedatata am de gand sa nu semnez).

Multumesc anticipat !
V-o timite prin posta ciu confirmare de primire:D

Alte discuții în legătură

Refuz semnare preaviz desfiintare post intrebare1 intrebare1 Buna ziua, Nu mai are rost sa va spun ca desfiintarea postului este motivul cel mai des folosit de catre angajator. Sunt in aceasta situatie. As dori sa va ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere individualavconform art.65 codul muncii antoheionel antoheionel Buna ziua! Am primit prin posta decizia de concediere in baza art.65 din codul muncii, azi 05.02.2009.Preavizul imi expira pe data de 6 februarie ... (vezi toată discuția)
Neacordarea drepturilor anatab anatab Buna seara. Sotul meu se afla in situatia urmatoare: din cauza greutatilor economice, firma la care lucreaza isi restrange activitatea disponibilizand 4 ... (vezi toată discuția)