avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de concediere individualavconform art.65 Codul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de concediere individualavconform art.65 Codul muncii

Buna ziua!
Am primit prin posta decizia de concediere in baza art.65 din codul muncii, azi 05.02.2009.Preavizul imi expira pe data de 6 februarie 2009.Intrebarea mea este daca aceasta decizie trebuie sa contina si stampila celor de la ITM?
Am facut si o cerere pentru un salariu compensatoriu conform art.78 din CCMla nivel national.
Ce pot face daca angajatorul nu vrea sa-mi acorde acest salariu compensator?

Cu stima,
Dipl.Ing.Ionel Antohe
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:13, 5 Februarie 2009
preavizul este de 20 zile lucratoare.termenul de preaviz curge de la data luarii la cunostinta a deciziei de concediere. deci daca ati primit decizia pe 5 ...nu are cum sa expire pe 6.
decizia trebuie sa contina viza ITM ului daca nu sunteti angajat la o unitate de stat.

societatea este obligata sa va acorde salariul compensator, in caz contrar va puteti adresa ITM ului sau Tribunalului cu o cerere
Preavizul nu curge de la data comunicarii deciziei de concediere, ci de la data notificarii de catre angajator a faptului ca salariatul va intra in preaviz.

In cazul in care fostul angajtor refuza sa va acorde salariul compensatoriu, aveti posibilitatea fie sa va adresati ITM-ului , fie sa deschideti o actiune in instanta impotriva acestuia.
Pe langa salariul compensator , aveti dreptul si la plata concediului de odihna neefectuat. Numai in cazul incetarii contractului individual de munca aveti dreptul la compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.
In cazul in care angajatorul nu va achita toate drepturile salariale , aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata (in speta, tribunalul) pentru recuperarea acestor sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! andu86 andu86 La inceputul lunii decembrie 2009, mi-a s-a comunicat k postul meu se va desfiinta conform statutului...din data de 3.12.2009. si k de la acea data voi fi in ... (vezi toată discuția)
Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)
Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)