avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revizuire

Buna seara.
Am citit din Codul de Procedura Civila art.322 alin. 1 si 2, si vreau sa aflu daca pot sa invoc in cazul meu. La Judecatoria Sf. Gheorghe s-a scos o Sentinta Civila in care sunt multe nereguli. O parte din aceasta hotarare nu se poate aduce la indeplinire , nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut si pentru partea adversara s-a dat mai mult decat s-a cerut. Am inaintat recurs la Tribunalul Covasna dar s-a respins ca nefondata. Am mai incercat o Contestatie prin anulare, tot la Tribumalul Covasna dar judecatoarea care a adus hotararea pe fond a respins iar.
Hotararea a ramas irevocabila.
Intrebarea mea este, mai pot sa incerc revizuirea acestei decizii conform prevederilor art. 322/1 si 2 ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters126925 , utilizator 08:36, 26 Februarie 2010
Daca va incadrati in termenul prevazut de C.proc.civ. pentru exercitarea revizuirii ,a tunci folositi aceasta cale extraodinara de atac.
Multumesc pentru raspuns.
Incadrez in termenul prevazut de C.P. Cvila, termenul in acest caz este o luna.
Puteti formula o revizuire intemeiata pe disp art 322 al1.pct.1 si 2 c.proc.civ., avand in vedere ca in dispozitivul hotararii sunt cuprinse dispozitii potrivnice care nu pot fi aduse la indeplinire si instanta s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau s-a dat mai mult decat s-a cerut.
Din relatarile dvs,(daca va aflati si in termen),sunt convins ,ca si distinsa dna.avocat ,ca in cauza pot fi incidente prevederile art.322 pct.1 si 2 din c.pr.pciv,deci este recomandabil sa formulati o cerere de revizuire.
Avand in vedere complexitatea cauzei,este recomandabil,daca aveti posibilitati,sa angajati un avocat ca sa va motiveze si sa va sustina cererea in fata instantei
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Multumes informatile. Vrea sa mai intreb, catre Judecatorie sau catre Tribunal trebuie sa ma adresez ? Ce taxa trebuie sa platesc in acest caz?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Sentinta irevocabila elenapoli elenapoli pentru un cetatean palestinian (Gaza) s-a respins prin hotarare judecat irevocabila recursul privind procedura de azil in Romania. are termen pt parasirea ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire,va rog urgent araoil araoil Am avut 2 procese pe rol.Procesul 2, perioada 01.06.2008 pana la zi.In acest proces s-a anulat decizia de concediere abuziva,de primit drepturi salariale din ... (vezi toată discuția)
Cale de atac simo79 simo79 Buna seara si La multi ani! am nevoie de un raspuns din partea dvs. din nou . Ce cale de atac poate fi urmata in cazul unei decizii civile irevocabile ... (vezi toată discuția)