Am avut 2 procese pe rol.Procesul 2, perioada 01.06.2008 pana la zi.In acest proces s-a anulat decizia de concediere abuziva,de primit drepturi salariale din 01.06.2008, pana la reintegrarea efectiva.Procesul 1,perioada 01.01.2008-31.05.2008, plata indemnizatiei de concediu cf.art.145 c.muncii,inscrisuri in carnet fara acte aditionale art.41-48 c.muncii,anularea revocarii.Acesta , procesul 1,mi-a fost respinsa de tribunal,mi-a fost respinsa si de curte.Pot face cerere de revizuire si unde trebuie depusa in temeiul art.322, pct.1;5;7 ,pentru ca am dreptul la indemnizatia de concediu la cel putin salariul minim din 2008 (880 lei brut, 653 lei net pt.25 de zile concediu,nu cat mi-a dat 536 lei), fiind judecat iainte ultimul proces,procesul 2, concedierea nula, este autoritate de lucru judecat (am si sentinta si decizia), cf.practicii judiciare ,revocarea se considera, concediere.In ziua care s-a judecat recursul, am primit de la finante ,fisa fiscala pe anul 2008, completata la rubrica iulie 2008,cu salar net 700 lei si impozit 54 lei.Eu in iulie 2008 am fost concediata si nu putea sa apara asa ceva,iarasi inscrisuri incorecte.Va multumesc frumos.
Potrivit art.323 alin.1 C.proc.civ., cererea de revizuire se îndreaptă la instanţa care a dat hotărârea rămasă definitivă şi a cărei revizuire se cere.
Potrivit art.324 alin.1 C.proc.civ., termenul de revizuire este de o lună şi se va socoti în cazurile prevăzute de art.322 pct.1, 2 şi 7 alin.1, de la comunicarea hotărârilor definitive, iar când hotărârile au fost date de instanţe de recurs după evocarea fondului, de la pronunţare.
Întrucât legiuitorul nu prevede condiţii speciale pentru cererea de revizuire, înseamnă că pentru determinarea cuprinsului acesteia se vor aplica prin asemănare dispoziţiile art.82 şi ale art.112 C.proc.civ.. Ca atare, cererea de revizuire va cuprinde:
- numele şi domiciliul revizuientului;
- obiectul cererii (adică hotărârea atacată şi motivul de revizuire);
- probele folosite ;
- semnătura.
Cererea de revizuire poate fi modificată sau completată în temeiul art.132 C.proc.civ., însă numai în limitele art.322 C.proc.civ. şi cu respectarea termenului prevăzut în art.324 C.proc.civ. în schimb, nu se mai pot formula cereri accesorii sau incidentale, întrucât revizuirea, fiind o cale de atac extraordinară de retractare, nu permite modificarea cadrului procesual stabilit de instanţa a cărei hotărâre se solicită a fi revizuită .
Va rog din suflet ajutati-ma, curtea s-a pronuntat in 16.07.2009, daca o depun in 21.07.2009 este tarziu (trebuie luni sa ma uit unde-i trecut numarul de decizie in condica). Cred ca fara numarul deciziei mi-o respinge.Sunt atat de necajita ca nu realizez nimic, fiind vorba de autoritate de lucru judecat,judecatoarea scrie in condica, respins, irevocabil. Sa fiu mai clara in 02.02.2008 angajatorul m-a revocat din functie fara nici un act, fiindca nu a vrut sa ma primeasca la lucru,in timpul procesului a adus o adresa din care reiese ca nu ma plateste pe motivul revocarii.Dupa revocare pe 01.06.2008, imi trimite acasa o concediere art,61 lit.a Cod.muncii. Pentru concedierea din 01.06.2008, m-am judecat, am castigat si la tribunal si la curte.Revocarea am vazut in Decizia391/08.05.2007 a curtii este considerata concediera disciplinara art.61 lit.a. In aceasta situatie este autoritate de lucru judecat aceleasi parti,acelasi obiect,aceeasi cauza, art.1201 c.civila.Tot ei zic salar minim 880 brut, iar net 653 lei, iar pt.concediul de odihna de 25 zile imi da 536 lei.Eu stiu ce este dar nu pot sa spun si nici nu vreau sa-si bata joc in ultimul hal. Va multumesc si astept raspuns daca este buna data cand vreau sa o depun
Termenul de exercitare a revizuirii incepe sa curga de la data comunicarii deciziei ... numai in cazul in care instanta de recurs a evocat fondul (adica a judecat litigiul) atunci curge de la pronuntare.
Nu este tarziu ... avand in vedere termenul de 30 de zile de la data comunicarii si nu de la data pronuntarii.