Sunt separata de fostul meu sot de cateva luni. Inca nu am deschis actiunea de divort si el a hotarat sa plateasca copilului o pensie alimentara de 200 RON. Mie mi se pare o suma destul de mica, avand in vedere ca are firma . Veniturile firmei nu le cunosc, pentru ca tot timpul le-a ascuns de mine. Poate sa aduca o adeverinta falsa, care sa ateste ca firma nu are profit ?
As putea sa-l dau in judecata numai pentru pensie alimentara ? Cum ar trebui sa procedez ?
Obligatia de intretinere se executa in natura sau prin plata unei pensii in bani. Instanta judecatoreasca va stabili felul si modalitatile executarii, tinand seama de imprejurari.
Potrivit art. 613^2 C.proc.civ., Instanţa poate lua, pe tot timpul procesului - este vorba de procesul de divort -, prin ordonanţă preşedinţială, măsuri vremelnice cu privire la încredinţarea copiilor minori, la obligaţia de întreţinere, la alocaţia pentru copii şi la folosirea locuinţei.
Deci primul pas este sa inaintati actiunea de divort. Cereti sa vi se acorde pensie alimentara din momentul introducerii actiunii si nu de la pronuntare, avand in vedere ca, in fapt, sunteti despartit, prin urmare nu mai contribuie, in mod direct, la cheltuielile curente.
Aduceti la cunostinta instantei despre afacerile sotului. El nu poate aduce adeverinta falsa asupra profitului, acesta este public. Va recomand sa apelati la un avocat bun, care sa scoata la iveala unde este actionar/asociat. Ar trebui sa detineti aceste informatii inainte de a deschide actiunea. Vedeti la registrul comertului - unele informatii cunt publice. Asta ca sa nu va treziti ca in timpul procesului cesioneaza sau vinde partile din afacere sau le trece pe numele altcuiva tocmai pentru a nu plati pensie dupa venituri. Sunt cazuri de genul acesta. Succes
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
say
Buna seara
Vreau sa va intreb daca fara desfacerea casatoriei (divort) se poate solicita de catre unul dintre parinti pensie alimentara celuilalt, intrucat ... (vezi toată discuția)