avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua, in cazul in care mama si tata sunt impreuna de 25 de ani dar nu sunt casatoriti si acuma au de cand sa se desparta , ficare isi ia ce si'a luat in decursul anilor? de ex mama are apartamentu si tata bunurile materiale, atunci mama ramane cu ap si tata cu bunurile? dar daca e asa se poate intoarce tata dupa un anumit timp si sa zica ca sa imparta ap cu el ca nu au nici o dovada ca ei au impartit bunurile pe clae amiabila, na oricum nu is casatoriti, multumesc mult stima si respect pt voi
Cel mai recent răspuns: HDanHD , utilizator 20:10, 28 Februarie 2010
Raspunsul meu este unul de principiu pentru ca intrebarea dumneavoastra comporta mai multe aspecte care nu pot fi lamurite decat daca sunt date mai multe detalii.Daca de exemplu apartamentul este cumparat pe numele unuia dintre parintii mamei sau este mostenire de la acestia tatal nu are niciun drept, pentru ca imobilul are calitate de bun propriu.In situatia regimului bunurilor mobile coachizite , acestea pot fi impartite pe cale amiabila prin incheierea unui inscris sub semnatura privata cu 2 martori prezenti si identificati prin datele din CI si semnatura.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
daca bunul este achizitionat de mama dvs. din bamii sai, fara ca tatal dvs. sa-si fi adus in vreun fel aportul la achizitionarea acestuia, imobilul respectiv constituie un bun propriu al mamei dvs.
si in acets caz, tatal nu are nici un drept . doar daca s-au facut imbunatatiri privind imobilul respectiv, si tatal dvs. a contribuit cu mijloace financiare la aceste renovari, at. dansul va putea invoca un drept de creanta .
fiecare trebuie sa probeze ca este proprietarul bunului ce-l "revendica" .
multumesc mult, dar asa este tatal meu a mai facut imbunatatiri in casa (tv,mobilier etc.) in rest mama a achizitionat ap acuma 20 de ani si ea este titular pe contract, are tatal meu vre'un drept la aces imobil in cazul in care se ajunge in instanta sau cine mai stie ce se poate intampla? ma refer are vre'un drept la ap in orice situatie ar fi data? in contextul in care ei 2 nu sunt casatoriti dar stau impreuna de 25 de ani,iti multumesc anticipat.Dan
La apartament nu, pentru ca este bunul sau propriu.Ce spuneti dvs, nu sunt imbunatatiri aduse apartamentului ci sunt bunuri mobile achizitionate in timpul concubinajului, unde poate solicita cota-parte, dar numai daca face dovada contributiei sale la achizitionarea acestora.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc mult, doua intrebari mai am de lamurit va rog, daca in cazul in care mama nu mai doreste sa il primeasca in apartament sub nicio o forma, are dreptul acesta,adica daca mama nu doreste sa mai locuiasca in casa are voie sa il scoata afara? si in cazul in care cineva (oricine) intra in apartamernt si este rugat de proprietar sa paraseasca ce consecinte pot urma, va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Concubinaj kappawear kappawear Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre ... (vezi toată discuția)
Concubinaj HDanHD HDanHD Buna ziua, in cazul in care cei doi parinti nu se mai inteleg si traiesc prin concubinaj de 25 de ani,si unul din parinti (care este si proprietarul ... (vezi toată discuția)
Concubinaj HDanHD HDanHD Buna, am o problema cu parinti mei, sunt impreuna (stau impreuna) de 25 de ani dar nu sunt casatoriti,avem un apartament cumparat de mama (acum 20 de ani) si ... (vezi toată discuția)