avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

Buna, am o problema cu parinti mei, sunt impreuna (stau impreuna) de 25 de ani dar nu sunt casatoriti,avem un apartament cumparat de mama (acum 20 de ani) si ea este titularul pe contract. tatal meu este trecut pe contract ca si subchirias. Cei doi nu se mai inteleg si vor sa se desparta si vreau sa stiu daca mama (fiind titular) il poate scoate afara din ap. sau in ce modalitate si daca tatal meu are vre'un drept la acest apartament, si daca mama doreste sa treaca ap pe numele meu este nevoie si de acordul tatalui? multumesc mult si sper sa imi raspundeti la toate intrebarile puse ca am auzit numai cuvinte de laude despre acest site. Stima!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:32, 4 Martie 2010
Daca mama e proprietar si ei nu sunt casatoriti, ea poate sa faca ce doreste cu apartamentul, sa il treaca pe numele dvs. sau sa stea linistita.
Nu e nevoie de acordul tatalui daca doar mama e proprietara.
Va recomand de urgenta intocmirea cadastrului si intabularea dreptului de proprietate la cartea funciara.
Faptul ca locuiesc impreuna de 25 de ani nu ii da dreptul tatalui la proprietatea imobilului.

Pe ce contract apare tatal ca subchirias?
Daca exista vreun contract de inchiriere valabil, el trebuie respectat. Adica tatal nu poate fi dat afara decat in urma incetarii acestui contract - fie prin implinirea termenului, fie prin denuntare unilaterala ( printr-o notificare facuta de mama) etc.
1-Aspectul mentionat ca mama dvs este proprietar,va asigura si va garanteaza ca mama dvs poate dispune singura de bunul proprietate
2-Tatal dvs ,nu are drept la apartament
3-Surprinde afirmatia dvs ea este trecuta titularul pe contract tatal meu este trecut pe contract ca si subchirias
Sunt aspecte contradictorii,calitatea de proprietar cu acea de subchirias pe acelasi contract de vanzare cumparare
Concubinul mamei dvs.nu are drepturi asupra acestui apartament, el este bunul propriu al mamei .Bineinteles va poate vinde apartamentul .
Exista un contract de inchiriere intre mama si acest domn, sau cand spuneti subchirias va referiti ca acesta are mutatie acolo?
Reveniti cu detalii pentru un raspuns complet .
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj HDanHD HDanHD buna ziua, in cazul in care mama si tata sunt impreuna de 25 de ani dar nu sunt casatoriti si acuma au de cand sa se desparta , ficare isi ia ce si\'a luat in ... (vezi toată discuția)
Concubinaj HDanHD HDanHD Buna ziua, in cazul in care cei doi parinti nu se mai inteleg si traiesc prin concubinaj de 25 de ani,si unul din parinti (care este si proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contract apartament HDanHD HDanHD Buna ziua, spunetimi si mie daca mama poate sa ma treaca pe mine proprietarul apartamentului (cumparat de mama) in care locuiesc eu,mama si tata fara acordul ... (vezi toată discuția)