Buna ziua, spunetimi si mie daca mama poate sa ma treaca pe mine proprietarul apartamentului (cumparat de mama) in care locuiesc eu,mama si tata fara acordul tatalui sau implicarea tatalui in cazul in care cei 2 parinti nu sunt casatoriti dar stau impreuna de 25 de ani si tatal meu este trecut pe contract ca subchirias. va multumesc si o zi buna
daca parintii dvs. nu sunt casatoriti iar apartamentul este proprietatea mamei dvs. aceasta poate face un act de instrainare catre dvs.
Poate alege sa vi-l vanda sau sa vi-l doneze iar ca urmare a acestui act dvs. veti fi noul proprietar.
Acest act poate insa duce la litigii in masura in care tatal dvs. a avut o contributie financiara. El ar putea sa ceara sa i se restituie sumele pe care le-a platit in vederea achizitionarii apartamentului cu conditia sa nu se fi implinit termenul de prescriptie de 3 ani.
pai ap este cumparat de mama de acuma 20 de ani si tatal meu a contribuit in casa doar la bunuri materiale, in renovarea lui sau altceva nu a contribuit, dar locuieste aici si are domiciliul aici, si na mama ar vrea sa il treacape numele meu ca si cum eu sa fiu proprietar dar na tatal meu nu este cu noi acuma na sa'u despartit , si as vrea sa stiu daca poate sa il treaca mama fara acordul/voia tatalui. ma duc eu cu mama fac documente etc, poate taicamiu nici nu afla , se paote?
Mama dvs daca detine singura calitatea de proprietar ,are dreptul sa dispuna asupra persoanei in favoarea careia instraineaza imobilul ,ca si asupra formalitatii vanzare/donatie cu clauza
Concubinaj
HDanHD
Buna, am o problema cu parinti mei, sunt impreuna (stau impreuna) de 25 de ani dar nu sunt casatoriti,avem un apartament cumparat de mama (acum 20 de ani) si ... (vezi toată discuția)
Partaj
HDanHD
buna ziua, in cazul in care mama si tata sunt impreuna de 25 de ani dar nu sunt casatoriti si acuma au de cand sa se desparta , ficare isi ia ce si\'a luat in ... (vezi toată discuția)
Concubinaj
HDanHD
Buna ziua, in cazul in care cei doi parinti nu se mai inteleg si traiesc prin concubinaj de 25 de ani,si unul din parinti (care este si proprietarul ... (vezi toată discuția)