avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Avarie auto de la gropi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Avarie auto de la gropi

datorita unei gropi pe sosea am avariat rotile stanga fata si spate.am oprit, am sunat la 112, a venit un echipaj, am dat declaratia tip si mi s-a eliberat adeverinta de reparatie. am chemat firma de tractare, am factura. am facut poze cu telef la groapa si roti. ulterior am constatat ca am avarie si la directie. doresc sa atac in instanta pentru prejudiciul material, ce mai trebuie ? expertiza la groapa, trebuie si expertiza la auto la RAR?am avut pasager in masina care l-am trecut si in declaratia de la politie.ce sesizare sa mai fac si unde ?
va multumesc,stefan
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:42, 27 Februarie 2010
Actionati in justitie,in pretentii administratorul caii de rulare care v-a cauzat daune,urmand ca toate aceste acte sa le folositi ca probatorii ,pe langa celelalte probatorii ce vor fi administrate,interogatoriul paratei , audierea martorilor(printre care, bineninteles si cel prezent) si efectuarea unei expertize tehnice care sa se pronunte asupra cauzei daunelor si a valorii reparatiilor.
Presupun ca nu aveti asigurare CASCO. In aceasta situatie va trebui sa actionati in instanta pe administratorul drumului. Expertiza tehnica se va dispune de catre instanta.
La noi in municipiu este deja o traditie ca Primaria sa fie data in judecata pentru avariile suferite in urma trecerii prin gropile din asfalt. In marea majoritatea cazurilor pagubitii castiga procesul.
Multa bafta!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune materiale de la compania nationala de autostrazi si drumuri nationale din românia (cnadnr) Sophya Sophya Buna. Mai ieri am condus pe un drum plin de gropi si intamplarea a facut ca intr-o curba pe langa mine a trecut un TIR iar eu am intrat intr-o groaapa ce ... (vezi toată discuția)
Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco Sanas Sanas Buna ziua, Am o masina pt care am asigurare CASCO. Nu mentionez numele asiguratorului pt. a ma conforma regulamentului prezentului forum. De curand (adica o ... (vezi toată discuția)