avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general audit intern la soc.private?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

audit intern la soc.private?

Daca stie cineva din practica.........la societatile comerciale pe actiuni ,cu capital integral privat, mai trebuie sa existe si auditor intern ,in conditiile in care situatiile financiare anuale sunt deja supuse auditului financiar potrivit legii?
Ca temei legal exista -din ce stiu eu-ceva vagi reglementari in legea 31/90 si oug75/99 iar in rest reglementari doar pt auditul public intern.Ceva in plus este si in forma promulgata pt modificarea legii 31...dar...ma intereseaza si practica totusi.
Concret, ma intereseaza ,daca o societate privata este obligata a avea si auditor intern pe langa cel extern
Cel mai recent răspuns: mep , utilizator 22:54, 6 Decembrie 2006
Daca nu ma insel, este o prevedere in Lg.31 - art.160 (2)!? in acest sens. Suna cam asa: societatile comerciale care, prin lege, au obligatia auditarii situatiilor financiare de catre auditori financiari, trebuie sa organizeze si activitatea de audit intern potrivit normelor? elaborate de Camera Auditorilor Financiari din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audit intern la soc.private? madalyna madalyna Daca stie cineva din practica.........la societatile comerciale pe actiuni ,cu capital integral privat, mai trebuie sa existe si auditor intern ,in conditiile ... (vezi toată discuția)
Auditori la sa??pe ce perioada?? adela05 adela05 Va rog sa-mi spuneti daca legea imi impune un anumit termen pentru mandatul auditorilor la un SA, sau acesta poate sa fie pe orice perioada? Multumesc (vezi toată discuția)
Auditor intern Rodica2011 Rodica2011 Pentru a angaja un auditor intern, acesta trebuie sa faca parte din Asociatia Auditorilor Interni din Romania ? Multumesc! (vezi toată discuția)