Ma numesc Tomescu P. si dupa 1990 am avut cam 6 ani salariul in USD al carui curs fluctua de la o luna la alta. Cand se calculeaza punctajul pentru pensie se calculeaza de venitul pe fiecare luna in lei in functie de fluctuatia dolarului sau se face un curs mediu pe an?
1. Cred ca acest extras din Legea 19/2000 va lamureste:
Art. 78 - (1) Punctajul anual al asiguratului se determină prin împărţirea la 12 a punctajului rezultat în anul respectiv din însumarea numărului de puncte realizat în fiecare lună. Numărul de puncte realizat în fiecare lună se calculează prin raportarea salariului brut lunar individual, inclusiv sporurile şi adaosurile, sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei individuale de asigurări sociale, la salariul mediu brut lunar din luna respectivă, comunicat de Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice.
2. Bineinteles ca acest calcul se face in lei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Calcul pensie
loredanaelena
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza valoarea pensiei unui barbat nascut la data de 13.12.1945 cu stagiu de cotizare de 40 de ani si 15 zile si grupa a II-a ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie
rusu marcela
Am urmat facultatea de filologie intre 1969-1973si am lucrat in invatamant.Stagiul asimilat este de 4 ani sau 3 ani si 11 luni?Cum se calculeaza punctele ... (vezi toată discuția)