am incheiat un contract de colaborare cu o editura, am predat lucrarea in termenul stabilit si cartea a fost publicata. Problema este ca ei nu au platit si in curand se implineste un an si jumatate de cand tot astept. Explicatia lor privind neplata a fost criza. Ce pot sa fac? Plangere la ITM? Am fost intelegatoare destul timp, imi vreau banii cat mai repede posibil.
Nu, ITM-ul supervizeaza doar relatiile de munca reglementate prin Codul Muncii si contractele de munca. Dvs spuneti ca aveti un contract de colaborare ale carui obligatii nu au fost respectate, puteti sa va adresati doar in instanta, succes
1. Nefiind vorba de un contract individual de munca nu aveti ce reclama la ITM.
2. Contractul de colaborare este incheiat in baza Codului civil, nu a Codului muncii.
3. In contract aveti precizata modalitatea de plata precum si cea de reziliere.
4. Consultati un avocat si dati in judecata editura.
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu i-am dat in judecata pana acum pentru ca procesul s-ar desfasura in Bucuresti (este mentionat in contract ca partile aleg competenta Tribunalului Municipiului Bucuresti), iar eu locuiesc intr-un oras aflat la sute de kilometri distanta de capitala. Presupun ca nefiind un contract sub Codul Muncii, scutirea de plata taxelor sau un avocat din oficiu sunt excluse.